mili staruszkowie ?

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
owoc granatu

10 sierpnia 2007, 18:32

moze spotkaliscie sie juz z artykulami w internecie na temat tego kota . ja o nim czytalam jakies 2 miesiace temu na jakies stronie internetowej. a oto co dzisiaj przeczytalam :cry:

http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=393244#more
Patrycja94
Kontakt:

10 sierpnia 2007, 23:04

Ci którzy go zabijali powinni ponieść karę. Tak jak ten reżyser który utopił malutkiego słodziutkiego kotka żeby film był lepszy.... (szkoda że nikogo nie obchodzi los zwierząt) Są jakieś prawa, ale nawet jeżeli kogoś to interesuje (sąd itp.) to sprawca zpłaci 10 złotych i koniec ale sąd umoży sprawę tak jak w kwesti Ozze'go.
Szkoda że zawsze jak w niemczech, gdzie facet po przejechaniu owczarka niemieckiego 32-letniej kobiety musiał jej zapłacić (chyba) 2 tyś. z kawałkiem euro i pokrycie kosztów całej rozprawy. Sąd po psotu widział że kobieta była na skraju totalnego załamania i wziął po uwagę że psiak uczestniczył jej w podróży poślubnej.
Jak znajdę ten artykuł to oczywiście podam link.
Awatar użytkownika
owoc granatu

10 sierpnia 2007, 23:24

Patrycjo - ja mieszkam w niemczech , tutaj wcale nie jest lepiej. wiesz ile zwierzat ludzie wyrzucaja w okresie urlopowym ? w czerwcu wracalismy z polski , na autostradzie w niemczech lezalo co najmniej 6 martwych kotow. w telewizji co roku o tym mowia . i co z tego , ze sa ustawy ? dzisiaj czytalam artykul o wloszech. ta sama sytuacja ! nadejda wakacje i tysiace psow i kotow jest wyrzucanych ! swiadomosc na temat sterylizacji zwierzat jest tutaj zenujaca. znam niewiele osob , ktore wysterylizowaly psa lub kota :cry:
Patrycja94
Kontakt:

11 sierpnia 2007, 01:43

Szkoda myślałam że to tylko Polska jest taka zacofana co do zwierzaków. Szkoda że rzaden kraj nie "kocha" zwierzaków. A ci co je kochają bardzo nie mogą nic zrobić...są bezbronni. :cry:
ODPOWIEDZ
  • Informacje