kolor oczków futrzaka
witam wszystkich ciepło i gorąco pozdrawiam. chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat zmiany koloru oczu u kociaków.otóż mój kocurek w zasadzie ma takie bursztynowe oczka , jednakże od kilku tygodni zauwazyłem iz w obrębie/raczej dookoła źrenicy pojawiła się jak narazie mała otoczka kolory zielonego.czy to sygnał zmiany koloru oczu na zielony? jesli tak to jak długo trwa czas w którym bursztynowy kolor zamieni się na zielony kolor?dodam że kotek ma 5 miesięcy. dziękuje za wszelkie informacje , pozdrawiam wszystkich a wszególności waszych pupili !!!!
hej nie wiem czy to jest jakaś reguła, ale jak moja koteczka (ta marmurka) zawitała do mojego domu to miała wtedy 5 miesięcy i zielone oczka, które z czasem - tak gdzieś do roku - zmieniły kolor na bursztynowe i też zmiana zaczęła się od obwódki........
Tak samo było z moim Dyziem. Teraz ma ponad dwa lata, oczy miodowo-zielone i chyba już koloru nie zmienią.Anonymous pisze:... otóż mój kocurek w zasadzie ma takie bursztynowe oczka , jednakże od kilku tygodni zauwazyłem iz w obrębie/raczej dookoła źrenicy pojawiła się jak narazie mała otoczka kolory zielonego.czy to sygnał zmiany koloru oczu na zielony?
Zauważyłam jednak pewną regułę, w chwilach wielkiego zadowolenia (mizianie i takie tam przytulanki) zielony kolor jest intensywniejszy i otoczka jest szersza.
U mnie tez tak jest, najlepiej to widać u Pucusia - kiedy jest szczęśliwy, jego oczęta robią się szmaragdowe
Święte słowa AniuAmika pisze:Krótko mówiąc ... miłość odmienia , a oczy ponoć zwierciadłem duszy są
A ja chciałabym mieć takie zwierciadła
-
- Informacje
-