Przysmak dla gryzoni w postaci kolby o smaku owoców lasu.
Zawiera owoce suszone w specjalnych warunkach, które pozwalają na zachowanie zawartych w nich witamin i minerałów. Dodatek owoców dzikiej róży stanowi bogate źródło witaminy C, którą należy stale dostarczać świnkom morskim w pokarmie.
Przysmak doskonale uzupełnia i urozmaica codzienny pokarm zwierząt.
Kolba wymaga od zwierzęcia intensywnego ogryzania, co pozwala mu na regularne ścieranie zębów. Zapobiega to przerostom i stanom zapalnym jamy ustnej. Gryzonie, ze względu na ciągły wzrost zębów, muszą mieć zapewniony stały dostęp do przedmiotów, na których mogą je ścierać.
Ogryzanie kolby jest dodatkowym zajęciem i zajmuje czas zwierząt. Zmniejsza to ryzyko wystąpienia negatywnych skutków nudy i przebywania w samotności, takich jak zaburzenia zachowania. Jednocześnie zwiększa się aktywności fizyczna i poprawia sprawność umysłowa.
Przysmak powinien stanowić dodatek do codziennej, zróżnicowanej diety.
Należy zapewnić zwierzętom stały dostęp do poidła.
Skład: pszenica, owies łuskany, owoc dzikiej róży, owoc aronii, owoc jałowca czarnego, jarzębina, owoc czarnego bzu, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, mąka z ziarna pszenicy.
Zawartość składników analitycznych:
białko surowe % (min): 10,2
oleje i tłuszcze surowe % (min): 3
włókno surowe % (max): 9,7
popiół surowy % (max): 5,6
wilgotność % (max): 12