Witam,
moje 2-miesieczne kocie ma biegunke i wlasnie zauwazylam ze wycieka mu spora ilosc krwi (((((((
luzne kupki mial od kilku dni ale nie myslalam ze cos sie dzieje bo duzo je,ale teraz potrafi 3-4 razy dziennie robic koopke no i teraz ta krew!!
Prosze powiedziec co to moze byc?Jutro z rana jade z nim do Weta,bo dzis juz u mnie nikogo nie ma w lecznicy,ale boje sie ze tutejsi lekarze sie nie znają na tyle aby mu pomoc ;(
Biegunka z krwia :( PILNE
Szylkretko, to ten białasek Frodo choruje? A jak u niego ze szczepieniami i odrobaczeniem? Często robale dają krwawą biegunkę... A czy mały wymiotował? Jeśli nie to dobrze, może to nic wirusowego, no i nie odwodni się tak szybko. A jak z jedzonkiem - była ostatnio jakaś poważna zmiana w diecie, czy je to co dostawał wcześniej? Jutro koniecznie trzeba go pokazać wetowi, a dzisiaj można mu chyba podać Smectę, jeśli masz. Mam nadzieję, że Doktor Jarek jeszcze dzisiaj się pokaże to może coś podpowie, np. czy można podać Nifuroksazyd. Trzymam kciuki za maluszka - miejmy nadzieję, że to nic poważnego!!!
-
tak,to Frodzio:(
dzwonilam do weta i kazal podac wit.B i rano sie pokazac w lecznicy.Kicia zachowuje sie normalnie,rozrabia i je jak codzien. Szczepien nie mial zadnych bo wet kazal poczekac az skonczy 3 miesiace,odrobaczalam go 2-3 tyg temu ale nie zauwazylam zadnych robakow wiec nie dawalam nastepnej tabletki.Kicia nie wymiotuje,ale i tak strasznie sie boje:(
dzwonilam do weta i kazal podac wit.B i rano sie pokazac w lecznicy.Kicia zachowuje sie normalnie,rozrabia i je jak codzien. Szczepien nie mial zadnych bo wet kazal poczekac az skonczy 3 miesiace,odrobaczalam go 2-3 tyg temu ale nie zauwazylam zadnych robakow wiec nie dawalam nastepnej tabletki.Kicia nie wymiotuje,ale i tak strasznie sie boje:(
-
Mlody wciagnal wit. B complex z jedzeniem a teraz zasnal niedzwiedzim snem,a ja odchodze od zmyslow i co chwila sprawdzam czy oddycha
-
Frodzia obejrzal rano wet,dal mu antybiotyk,wit.K i cos tam jeszcze,oprocz podwyzszonej temp nic nie wskazywalo na jakies dolegliwosci.Chyba jest juz lepiej bo od wizyty w lecznicy Frodzio nie ma juz biegunki,ani krwawien ufff jestem spokojniejsza.
-
Frodzio dostaje do picia taki proszek do rozrobienia z woda chyba na jelitka i o dziwo wsuwa go ze smakiem biegunki i krwawienia sie pozbyl,ale od wczoraj rana nie robil ani razu koopki:(
-
- Informacje
-