Byc może ten temat był poruszany wiele razy, ale chcę się upewnić...
W zeszły poniedziałek odebrałam 12tyg kocurka od hodowcy. Kotek był 2x odrobaczony i 2x szczepiony.
Przy zachowaniu diety po 2 dniach pojawiła się biegunka. Kociak był osowiały, spał i jadł, ale miał spory apetyt. Pojawiło się łzawienie i zaczerwienienie spojówek. W sobotę na kupce pojawiła się krew. Pojechałam do weterynarza. Kotku podany został Vertminth.
Ponad to kotek dostał kropelki do uszu Discorineff oraz ciasteczko Dic-dog.
Już w sobotę wieczorem się ożywił. Biegunka ustała. Kupka była lekko rozwolniona, ale "umiarkowanie sformowana". Łzawienie ustało.
Dziś po przyjściu z pracy, zauważyłam że kotek znów zrobił rozwolnioną kupkę z krwią, powróciło łzawienie ciemną wydzieliną i kotek zaczął kichać. Kotek nadal ma apetyt i chce się bawić.
Oczywiście wybiorę się jutro do weterynarza, jednak nie daje mi to spokoju i chciałam zasięgnąć Waszej opinii.
biegunka z krwia przed i po odrobaczeniu
wszystkie objawy jakie opisujesz są wynikiem jakieś rozwijającej się infekcji w organiźmie spowodowanej prawdopodobnie tzw. stresem adaptacyjnym. Powinnaś pilnie powtórny raz pokazać zwierzę lekarzowi.
Witam serdecznie!
Mój maluch już podrósł i cieszy się dobrym zdrowiem. Okazało się, że przyczyną rozwolnień i osłabienia była... WODA! Dawałam mu do picia filtrowaną i przegotowaną wodę. To ona była przyczyną rozstroju żołądka.
Postanowiłam przeprowadzić eksperyment i podawałam mu do picia tylko niegazowaną wodę mineralną. Jak ręką odjął! Kiedy po miesiącu mąż nalał kotu znowu wody przegotowanej, mieliśmy powtórkę z rozrywki.
Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź, wtedy...
Mój maluch już podrósł i cieszy się dobrym zdrowiem. Okazało się, że przyczyną rozwolnień i osłabienia była... WODA! Dawałam mu do picia filtrowaną i przegotowaną wodę. To ona była przyczyną rozstroju żołądka.
Postanowiłam przeprowadzić eksperyment i podawałam mu do picia tylko niegazowaną wodę mineralną. Jak ręką odjął! Kiedy po miesiącu mąż nalał kotu znowu wody przegotowanej, mieliśmy powtórkę z rozrywki.
Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź, wtedy...
-
- Informacje
-