Witam!
Co oznacza zbyt niski poziom bilirubiny całk. u rocznego wykastrowanego kocurka (1,7 umol/L) orza jaka jest tego przyczyna?
Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam
Aga
bilirubina
podejrzewam, że to kwestia zbyt długiego czasu od pobrania krwi do badania. Po 2 godzinach ilość bilirubiny maoże się obniżać nawet o 50 %
To nie wchodzi w grę - krew pobierał vet przy mnie o 17.12 a o 17.30 wkładana była do maszyny w labolatorium (sama osobiście zawoziłam). Wynik był już o 17.45.
Proszę zatem o inne sugestie - co może być powodem - przyczyną takiego wyniku?
Dziękuję - pozdrawiam
Aga
Proszę zatem o inne sugestie - co może być powodem - przyczyną takiego wyniku?
Dziękuję - pozdrawiam
Aga
Dzięki ATA. Wet nastraszył mnie, że kot może mieć coś z wątrobą, ale czekam co na to dr Jarek.
Pozdrowionka
Aga
Pozdrowionka
Aga
ATA też wydaje mi się, że masz rację, dlatego jestem bardzo ciekawa jak to oceni dr Jarek. Jak pamiętasz (pisałam wcześniej) Twisterowi dokucza "jedzeniowstręt" już ponad miesiąc i chudnie, dlatego szukamy przyczyny i badanie krwi (co też sugerował zrobić dr Jarek) jedyne, co wykazało to ten dziwnie niski poziom bilirubiny, reszta wszystko OK w normie.
Pozdrowionka
Aga
Pozdrowionka
Aga
podejrzewam, że to kwestia transportu tej krwi lub minimalny błąd analityczny, obniżenie nie stanowi problemu diagnostycznego. Ale rzeczywiście badamy krew już 8 lat i nie mieliśmy takiego wyniku.
-
- Informacje
-