Karme Josera te droższą to mają w takich workach na zamek i jak kot jadł juniora to nie pamiętam, zadnych dolegliwości - natomiast dojrzałam, że ta podstwowa dla dużych kotów jest w zwykłym worku , niby zawiniętym ale to nie to samo. Nie kupuje karmy w sklepach w których sa też zwierząte bo tam straszny syf jest - od ptaków sie kurzy, chomiki itp tez smieca trocinami. Wole nie wiedzieć co jest w tej karmie w workach.
przes 4 dni podawałam mu BioProtect vet expert od lekarki ale żeby to podac musiałam w coś proszek wsypać i mu chyba tylko pogarszałam masłem, surowym miesem czy pasztetem - ludzki lakcid bardziej mu słuzy i łatwiej go podać. wlewam na spodek i spija.
A i jeszcze jedno
Kot urodził sie ok. 23 maja tego roku i wetka w poprzedni piątek proponowała kastracje o ile mu sie poprawi - zastanawiam sie czy na ten piątek sie umawiać czy kot za młody jest jeszcze
CESTAL na odrobaczenie
oczywiście , że można już go kastrować ale do zabiegu ma być idealnie zdrowy
Hejka! Moj kot dostal CESTAL Cat i wyszly mu tasiemce, to dziala rewelacyjnie!!! Jedynym objawem jakiejkolwiek choroby byly jego mialczenie tak po prostu i lizanie sie po brzuchu tak ze w jenym miejscu mial malo wlosow. Takze czasami kaszlal.
PS
Naszczescie akurat tasiemce nie przechodza na ludzi.
PS
Naszczescie akurat tasiemce nie przechodza na ludzi.
Witam wszystkich, nasz kocurek niewychodzący ok 5 mies, ok.1,5 kg (może trochę mniej) był odrobaczany najpierw pastą AMICUS (u poprzedniego właściciela), potem odrobaczanie było powtarzane 21.09 Milprazonem (dobrze reagował, żadne robaki z niego raczej nie wyszły), 7.11 wet zalecił powtórzyć odrobaczenie (aktualnie objawów zarobaczenia raczej brak). Okoliczności zmusiły nas do pójścia po tabletkę do innego weta (kota na wizycie nie było). Wet przypisał Cestal Cat w dawce 0,5 tabl. rano i 0,5 tabl. wieczorem tego samego dnia. Powtarzał to kilka razy mówiąc, żeby nie sugerować się dawkowaniem podanym przez producenta leku (1 tabl na 4kg).
1. Czy dawkowanie 1 tabl/dzień dla kota o wadze niecałe 1,5 kg jest w ogóle bezpieczne? W domu nie ma żadnego zwierzaka, który wychodziłby na dwór.
2. Dlaczego kot dostał inny lek, skoro bardzo dobrze tolerował Milprazon?
Dziękujemy za wszelką pomoc.. Nie chcemy zrobić krzywdy kotu
1. Czy dawkowanie 1 tabl/dzień dla kota o wadze niecałe 1,5 kg jest w ogóle bezpieczne? W domu nie ma żadnego zwierzaka, który wychodziłby na dwór.
2. Dlaczego kot dostał inny lek, skoro bardzo dobrze tolerował Milprazon?
Dziękujemy za wszelką pomoc.. Nie chcemy zrobić krzywdy kotu
ja takiemu kutu dałbym 0,5 tabletki, a kwestia doboru leku to kwestia pomiędzy Tobą a lekarzem.
Cestal jest bardzo dobrym preparatem na odrobaczanie. Ma szerokie spektrum działania. Ja dla kota z tabletek polecam Milprazon .Jest on droższy , ale jest mniej problemów z podaniem. Z kropli polecam Profender na kark dostosowane do masy ciała lub Advocate , który działa na pasożyty wewnętrzne i zewnętrzne. Jest on także dostępny w wersji dla psów. Jest to JEDYNY preparat zarejestrowany do leczenia Angiostrongylus - choroby przenoszonej przez ślimaki. ŚLUZ ŚLIMAKA MOŻE ZABĆ
-
- Informacje
-