z gory zaznaczam, ze nie chodzi tu a moja kotke.
ostatnio wpadl mi w oczy taki przypadek:
Bardzo proszę o pomoc w sprawie kotki. Ma ona niecałe 3 latka, od ponad tyg.nic nie je. W piątek i sobote miała podane kroplówki, po których wymiotowała cały wekend. Nadal brak apetytu, nawet nic nie pije. Jest podejrzenie o chorą nerkę ale leczenie nie pomaga. Błagam kot za niedługo padnie mi z głodu!!!(25.08.2008)
miała mnóstwo badań, usg, rtg, nawet biopsje. Dzis jest dwa tygodnie jak nie ma poprawy, kotka schudła juz ponad 2 kilo a oni ładuja w nią tylko kroplówki. Kot nadal wymiotuje a lekarze przyznali ze nie wiedza co jej jest bo wszytskie badania są ok!!!!!!!(31.08.2008)
caly czas wymiotuje.
wlascicelka zaliczyla juz 4 lecznice i nikt nie wie co kotu dolega.
wyniki kotki:
morfologia krwi: erytrocyty 10,76mln/mm3
hematokryt: 16,20%
hemoglobina: 51,60g/dl
leukocyty: 7,30 tes./mm3
trombocyty: 391,00 tys./mm3
Wykonano biochemie krwi:
kreatynina: 0,90 mg/dl
USG:
wątroba, śledziona, obie nerki bez zmian.
A oto leki które dostaje:
NaCl/glu 200ml
Synergal 0,3
Dexafort 0,3ml
BIOCHEMIA:
UREA 5,59mmol/l, GPT 75,4 U/l.
Tyle tego mam napisane.
Kot odwodniony polecono zrobic lewatywe i podawac olej parafinowy do pyska. Jezeli do srody bedzie zle to chca zrobic laparotomie.
chora kotka. prosze o pmoc zwlaszcza dr Jarek
reakcja jest jedna jak naszybciej do dużej i porządnej lecznicy z tymi wynikami i pasjonata tak ciężkich przypadków. Przez internet nawet nie lecz tego kota , bo to skomplikuje jego diagnostykę tylko pilnie do dobrego specjalisty.
-
- Informacje
-