W ostatnich dniach zauważyłam jakby Tiffka miała coś w rodzaju czkawki. Nie wiem czy to możliwe: aby kociaki miały czkawkę, czy po prostu coś się dzieje z Tiffką i powinnam jechać do weta
Czy Wasze koty miały kiedyś coś takiego
Czkawka u kota
Kasiu czkawka dopada czasem mojego Dyzia. Zauważyłam, że tylko po jedzeniu i uznałam, że chyba zbyt szybko i łapczywie się najada.
Z tym, że nie wydaje takich odgłosow jak ludzie, tylko w brzuchu mu tak coś podskakuje. Jest to bardzo widoczne, bo wtedy najczęściej leży na boku.
Z tym, że nie wydaje takich odgłosow jak ludzie, tylko w brzuchu mu tak coś podskakuje. Jest to bardzo widoczne, bo wtedy najczęściej leży na boku.
- Kasia i Maniuś
Muszę dopatrzeć się czy dzieje się się to zaraz po jedzeniu, ale wydaje mi się, że nie tylko dopiero po jakiś ok. 15 min. po jedzeniu. Dziś zjadła ok. 7:30 - 7:35, a czkawkę dostała teraz jak piszę. Generalnie nic przy tym nie słyszę, tylko faktycznie ona podskakuje - pomimo jednego razu wczoraj - był taki inny odgłos. Ona faktycznie zrobiła mały obżarciuszek po sterylce (piorunem wyjada swoje, a potem droczy się z Dużą, że zje też Mańka) i przytyła ostatnio 300gr. A jak nie dostanie miski z jedzeniem na noc, to albo zaczyna się nocne skrzeczenie, albo obgryza mi narzutę, a po historii kotka Tofika i nitki, aż się boję.
no to ja zauwazam czkawke wowczas gdy mala wlezie z jednego pokoju do drugiego przy czym w tym drugim bylo wietrzone. czyli podczas roznicy temperatur.
oraz tez wtedy kiedy zaczyna sie gwaltownie bawic po tym jak dlugo spala.
wtedy najczesciej zaobserwowalam.
a sama jej ( TiffI) przechodzi i szybko?
oraz tez wtedy kiedy zaczyna sie gwaltownie bawic po tym jak dlugo spala.
wtedy najczesciej zaobserwowalam.
a sama jej ( TiffI) przechodzi i szybko?
- Kasia i Maniuś
Sama przechodzi i trwa ok. kilu - kilkunastu razy (ale ataki serca Mańka też nie trwają długo)
- Kasia i Maniuś
Powiedzcie mi jeszcze jak często Wasze kociaki mają czkawkę, bo Tiffka praktycznie codziennie i zawsze jakieś ok. 20 - 30 min po jedzeniu i piciu. Dziś aż ją słyszałam
No nie tak często to się nie zdarza.
Zresztą nie trwa to tak długo ale może dlatego, że jak go dopada to ja go głaszczę, albo biorę na ręce. A, że to niesmowity miziak to zaraz włącza mu się traktor (taki sposób odwracania uwagi od czkawki)
Zresztą nie trwa to tak długo ale może dlatego, że jak go dopada to ja go głaszczę, albo biorę na ręce. A, że to niesmowity miziak to zaraz włącza mu się traktor (taki sposób odwracania uwagi od czkawki)
- Kasia i Maniuś
jej tez szybko przechodzi, tylko, że jest tak często
-
- Informacje
-