Dlaczego moja kotka cały czas miauczy?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

godzia

31 marca 2012, 17:48

Witam.Mam od jakiegoś tygodnia problem z moją kotką,ponieważ cały czas miauczy i nie wiem,czym to może być spowodowane?Mam ją mniej więcej 2,5 miesiąca,czyli teraz będzie miała 6 miesięcy.Dodam,że nie wygląda na chorą.Ma apetyt,chętnie bawi się z psami,ale jednocześnie ciągle chodzi po domu i rozpaczliwie miauczy :? Czym to może być spowodowane?Będę bardzo wdzięczna,bo się o nią martwię.
asiryś

31 marca 2012, 19:33

Jeśli kotka nie jest wykastrowana, to najprawdopodobniej ruja :D . Oj, bedzie się działo ! Po zakończeniu rujki koniecznie ja wykastruj. Jesli to miauczenie będzie nieznośne, wycisz ją hormonalnie ( oczywiscie hormony przepisze lekarz).
Podnosi tyłek do góry, łasi sie chętniej niz zwykle?
Awatar użytkownika
Dardamell

31 marca 2012, 20:48

.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013, 14:32 przez Dardamell, łącznie zmieniany 1 raz.
godzia

01 kwietnia 2012, 10:06

Oj tak,teraz już wiem,że to na pewno rujka,bo oglądałam filmiki w internecie i dzisiaj rzeczywiście zaczęła tak dziwnie chodzić jakby na ugiętych tylnych łapkach,przewraca się na plecy na podłodze tupiąc przy tym tylnymi łapami i cały czas chce żeby ją drapać i przy tym miauczy w taki sposób jakby połknęła śrubokręt:D Po dzisiejszej nieprzespanej nocy(dzięki miauczeniu mojej kotki od 3.00 w nocy)na pewno ją wysterylizuję jak się wyciszy hormonalnie i chyba kupię sobie dobre jakościowo stopery :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje