Dlaczego moja kotka cały czas miauczy?
Witam.Mam od jakiegoś tygodnia problem z moją kotką,ponieważ cały czas miauczy i nie wiem,czym to może być spowodowane?Mam ją mniej więcej 2,5 miesiąca,czyli teraz będzie miała 6 miesięcy.Dodam,że nie wygląda na chorą.Ma apetyt,chętnie bawi się z psami,ale jednocześnie ciągle chodzi po domu i rozpaczliwie miauczy Czym to może być spowodowane?Będę bardzo wdzięczna,bo się o nią martwię.
Jeśli kotka nie jest wykastrowana, to najprawdopodobniej ruja . Oj, bedzie się działo ! Po zakończeniu rujki koniecznie ja wykastruj. Jesli to miauczenie będzie nieznośne, wycisz ją hormonalnie ( oczywiscie hormony przepisze lekarz).
Podnosi tyłek do góry, łasi sie chętniej niz zwykle?
Podnosi tyłek do góry, łasi sie chętniej niz zwykle?
Oj tak,teraz już wiem,że to na pewno rujka,bo oglądałam filmiki w internecie i dzisiaj rzeczywiście zaczęła tak dziwnie chodzić jakby na ugiętych tylnych łapkach,przewraca się na plecy na podłodze tupiąc przy tym tylnymi łapami i cały czas chce żeby ją drapać i przy tym miauczy w taki sposób jakby połknęła śrubokręt:D Po dzisiejszej nieprzespanej nocy(dzięki miauczeniu mojej kotki od 3.00 w nocy)na pewno ją wysterylizuję jak się wyciszy hormonalnie i chyba kupię sobie dobre jakościowo stopery
-
- Informacje
-