Moja kotka w czasie snu ma drobne drgawki.
Czy może to być objaw stresu + ruja ? Byłam na urlopie, w tym czasie nie chciała jeść. Od wczoraj wieczorem, kiedy ją odebrałam, głównie śpi i przymila się. Ponieważ śpi na domownikach (dosłownie), zaobserwowaliśmy dość częste drgawki. Zaczęła jeść normalnie.
Pozdrawiam - psotka
drgawki u kota
może także oznaczać to sny.
Ale ona śpi już drugi dzień cały czas na kolanach albo rękach domowników. Gdy gdzieś przechodzimy, to idzie za nami, miałczy i znów chce żeby ją wziąść i znów zasypia. Drgawki są dzisiaj słabsze.
Pozdrawiam - psotka
Pozdrawiam - psotka
Nie martw się na pewno nic jej nie jest. Mój kot kiedy zmienia się pogoda też potrafi przespać cały dzień i niczym nie mogę go zachęcić do zabawy. Jedynie na muchy albo ćmy reaguje zawsze baaardzo żywiołowo. I też często ma drgawki - ruszają mu się wargi, powieki, wąsiki, łapki, ale wystarczy go pogłaskać i się uspokaja. Rzeczywiście wygląda to z zewnątrz trochę niepokojąco, ale tak naprawdę kotu nic się nie dzieje. Kicia może jeszcze przeżywać niedawną rozłąkę, dlatego lgnie do ludzi i śpi trochę bardziej nerwowo. Ale jeśli normalnie je, dobrze wygląda, chodzi do kuwety to ja bym się nie przejmowała
Delikatne drgania albo ciche pomiaukiwania podczas snu- normalka Większość kotów tak się zachowuje. W brzydkie i deszczowe dni moje też śpią bardzo dużo, więc również nie ma powodów do obaw
Witajcie, mój kociak też ma dragawki podczas snu. Zmartwiło mnie to, bo ostanio zaczeły pojawiać się częściej. Zadzwoniłam do weterynarza, który stwierdził, że lekkie drgawki są normalne, jeżeli jednak występują zbyt często, przyczyną może być niedobór witaminy B12. Być może kot nie przyswaja wystarczającej ilości z pokarmu. Zaproponował dwutygodniową kurację tą witaminką. Zaczynamy od jutra, zobaczymy jakie będą efekty
-
- Informacje
-