Duszenie się kota przy mruczeniu
Nie wiem czy powinam się martwić dlatego zwracam się z pytaniem tutaj nie wiem dlaczego moje koty nie mogą mruczeć bo każda taka próba kończy się tym że zaczynają się dusić do tego stopnia że wystawiają język i zaciskają szczęke czy to chodzi o nadmiar śliny czy może to jakieś objawy chorobowe?
prawdopodobnie kot ma zapalenie krtani
U mojego Pucusia krztuszenie się występuje co jakiś czas i to nie wiadomo skąd. Byłam u weta, został zbadany, ale lekarka powiedziała, że nic mu nie jest. Zazwyczaj to wygląda tak jakby odkrztuszał kawałek pokarmu. Wtedy delikatnie go oklepuję po bokach i po chwili to mija. A może jednak powinnam się uprzeć przy jakiś szczegółowych badaniach? Tylko jakich konkretnie? Będę wdzięczna za podpowiedź. Nie zdarza się to często, ale wolę dmuchać na zimne. Z góry dziękuję.
ja mogę powiedzieć co ja bym zrobił: Rtg układu oddechowego, laryngoskopię, bronhoskopię, ezofago i gastroskopię. Wg. wymienionej kolejności.
Dziękuję bardzo. A jakiego rzędu wydatki należy założyć na wszystkie te badania?
zależy od miasta, renowmy lecznicy, ale o tym już nie na forum, przynajmniej jeśli dotyczy to Krakvetu.
-
- Informacje
-