Prosze o pomoc
mam ponad rocznego białego persa Nie mogę go wyleczyc z "grzybicy" 2 miesiące temu na ogonie (tak mniej więcej na połowie jego długości) pojawił się czarny nalot i odchodzące strupy Siersc wychodziła plackami Wygląd okropny!!! byłam u weta zalecił masc panalog i pryskanie preparatem fu... nie pamiętam nazwy Zaczeły wychodzic cebulki włosowe Troszkę się poprawiło siersc "chyba" odrasta, ale nadal -jak mu tego ogona nie umyje-to zaczyna wychodzic czarny nalot Masci i pryskania nie stosuje bo kotek zacząl sie robic bardzo senny i wskazane było zaprzestania stosowania CO MOGE WIECEJ ZROBIC? nie była pobierana zeskrobinka
Grzybica na ogonie???czy nie grzybica?
przez internet bez oglądania ciężko pomóc ale z drugiej strony z Twojego opisu nie wygląda to na grzybicę.
Może trochę za późno piszę, ale mój persiak miał podobne kłopoty. Powodem był brak witamin. Imbir sam wygryzał sobie skórę na ogonie, tam koty mają gruczoł łojowy. Po podaniu witamin - problem rozwiązał się sam. Pozdrawiamy - Małgośka i Imbir
-
- Informacje
-