Grzybica na ogonie???czy nie grzybica?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Olgaaa23
Kontakt:

17 czerwca 2007, 23:43

Prosze o pomoc :!: :cry: :cry: :cry:
mam ponad rocznego białego persa Nie mogę go wyleczyc z "grzybicy" 2 miesiące temu na ogonie (tak mniej więcej na połowie jego długości) pojawił się czarny nalot i odchodzące strupy Siersc wychodziła plackami Wygląd okropny!!! byłam u weta zalecił masc panalog i pryskanie preparatem fu... nie pamiętam nazwy Zaczeły wychodzic cebulki włosowe Troszkę się poprawiło siersc "chyba" odrasta, ale nadal -jak mu tego ogona nie umyje-to zaczyna wychodzic czarny nalot Masci i pryskania nie stosuje bo kotek zacząl sie robic bardzo senny i wskazane było zaprzestania stosowania CO MOGE WIECEJ ZROBIC? :cry: :cry: :cry: nie była pobierana zeskrobinka
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

23 czerwca 2007, 00:10

przez internet bez oglądania ciężko pomóc ale z drugiej strony z Twojego opisu nie wygląda to na grzybicę.
Awatar użytkownika
Małgośka

04 października 2007, 21:04

Może trochę za późno piszę, ale mój persiak miał podobne kłopoty. Powodem był brak witamin. Imbir sam wygryzał sobie skórę na ogonie, tam koty mają gruczoł łojowy. Po podaniu witamin - problem rozwiązał się sam. Pozdrawiamy - Małgośka i Imbir
ODPOWIEDZ
  • Informacje