Kicia straciła apetyt?!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Ellzbieta
Kontakt:

03 sierpnia 2008, 10:32

Moja 2.5 roczna koteczka (wysterylizowana) od wczoraj nie je i nie pije. Myślałam, że to może dlatego, że jest gorąca. Ale dzisiaj jest znacznie chłodniej i nie je - nawet jak jej rzucam chrupki zachęcając do zabawy odchodzi w inne miejsce. W nocy nie przyszła do mnie do łóżka chociaż prawie zawsze przychodziła rano na "mizianki". Jeżeli nic się nie zmieni to jutro pójdę do weta, bo dziś niedziela i nieczynne :( Ale zanim co to może Wy mi coś doradzicie...proszę.
ATA

03 sierpnia 2008, 12:34

Elżbieto, a czy kicia normalnie się wypróżnia? Nie ma problemów z kupką? Mogła sią na przykład zakłaczyć i stąd ta niechęć do jedzenia czy picia. Upał też robi swoje, ale zazwyczaj koty wtedy tylko trochę mniej jedzą i piją. Jeśli z kuwetowymi sprawami wszystko ok, to jednak wizyta u weta może być konieczna 8)
Awatar użytkownika
ania1985

04 sierpnia 2008, 09:09

i druga opcja...mojha kicia przestaje jesc kiedy boli ja gardlo....jesli nie je przez pol dnia juz wiem ze jest przeziebiona....u kota bardzo szybko przeziebienie przechodzi w zapalenie pluc- co wiem od lekarza, dlatego powinnas juz wczoraj isc do weterynarza.
kot moze sie pochorowac takze od nadmiernego goraca, nie tylko od zimnego wiatru.
ODPOWIEDZ
  • Informacje