Co się dzieje jeśli kotka ukąsi szerszeń.
On się cały czas liże j jedną łapkę i ją gryzie (franek zaatakował to holerstwo swoją łapką) nie mam pojęcie co z tym zrobić nie chciałabym niepokoić weterynarza. czy mam ją schłodzić czy cioś?
POmocy Szybkoo!!!!!!
kot i szerszeń - ukąszenie Ważne!!
-
Ja bym jednak zadzwoniła do weta, nie wiem co robić i nie wiem czy dostaniesz dziś szybką odpowiedź. Widzę, że dziś przy niedzieli mało osób jest. Lepiej zadzwoń do weta co robić, a jeśli będzie potrzeba to umówić się na wizytę
pilnie do lekarza przy takich wypadkach nawet zostawić zwierzę na obserwację.
No Już Po Krzyku
Spuchła Mu trochę łapka, lekarz przepisał nam maść.
Już wszystko dobrze, Franek biega i funkcjonuje normalnie
Dziękuje Za Wszystkie Odpowiedzi
Spuchła Mu trochę łapka, lekarz przepisał nam maść.
Już wszystko dobrze, Franek biega i funkcjonuje normalnie
Dziękuje Za Wszystkie Odpowiedzi
- Furia i Afera
Witam,
Aferę użądliła pszczoła (w łapkę) nie mogę zlokalizować żądła, a tym samym go usunąć!
Czy mam jechać do lecznicy?
Aferę użądliła pszczoła (w łapkę) nie mogę zlokalizować żądła, a tym samym go usunąć!
Czy mam jechać do lecznicy?
- Furia i Afera
Amika - dzięki za zainteresowanie.
Na 100% była to pszczoła, bo rozgniotłam "france" na szybie, ale nie zlokalizowałam żądła przy jej odwłoku
Poczekam jeszcze tak do 11-12 jak mąż wróci (sama nie potrafię jej tego dokładnie oglądnąć, bo ucieka miauczy itd).
Obserwuję cały czas łapeczkę i wydaje mi się, że opuchlizna nie tyle zmalała, co na pewno nie powiększa się.
Aferka zjadła przed chwilkę śniadanko, wypiła wodę i przytuliła się do snu.
Dam znać co i jak później.
Na 100% była to pszczoła, bo rozgniotłam "france" na szybie, ale nie zlokalizowałam żądła przy jej odwłoku
Poczekam jeszcze tak do 11-12 jak mąż wróci (sama nie potrafię jej tego dokładnie oglądnąć, bo ucieka miauczy itd).
Obserwuję cały czas łapeczkę i wydaje mi się, że opuchlizna nie tyle zmalała, co na pewno nie powiększa się.
Aferka zjadła przed chwilkę śniadanko, wypiła wodę i przytuliła się do snu.
Dam znać co i jak później.
Przecież pszczoła jak ugryzie raz to już drugi nie ma czym więc po co zabijać sama by zdechła
-
Cześć!
W przypadku ukąszenia przez owada musisz zadziałać szybko. W tym celu musisz odwiedzać weterynarza. Jednak pamiętaj, że taka wizyta również dodatkowo może wywołać stres.
Jeśli chcesz zniwelować jego skutki, zajrzyj na bloga
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
W poradniku znajdziesz sposoby jak zaopiekować się czworonogiem podczas wizyty u lekarza.
KrakVet.pl
W przypadku ukąszenia przez owada musisz zadziałać szybko. W tym celu musisz odwiedzać weterynarza. Jednak pamiętaj, że taka wizyta również dodatkowo może wywołać stres.
Jeśli chcesz zniwelować jego skutki, zajrzyj na bloga
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
W poradniku znajdziesz sposoby jak zaopiekować się czworonogiem podczas wizyty u lekarza.
KrakVet.pl
-
- Informacje
-