Kot po kastracji a Advocate?
Czy kot po kastracji tzn. kilka dni temu kastrowany może dostać Advocate na kark? Czy nie zaszkodzi to gojeniu się rany po operacji?
nie zaszkodzi chodzi bezpośrednio po zabiegu nie podawałbym , odczekałbym kilka dni.
Panie Jarku, sprawa wygląda tak: kocurek (kilkuletni) był kastrowany w sumie jakiś tydzień temu tak więc dziękuję za odpowiedź- juz nie mam obaw co do aplikacji, natomiast mam inne pytanie: weterynarz do którego chodzę dał kotu przeszło miesiąc temu Advocate i kazał powtórzyć to za miesiąc, podał wręcz dokładny dzień i dał mi Advocate do domu, niestety wrzuciłam lek do szafy i zupełnie o tym zapomniałam, potem kotek był kastrowany u innego wet. (bo na koszt fundacji) i szukając jego książeczki zdrowia znalazłam lek. Minął już miesiąc od planowanego ponownego zakroplenia z dwu- (a może i więcej) tygodniowym zapasem, czy zatem to ponowne zakroplenie ma sens? Dlaczego trzeba to zrobić dokładnie miesiąc po pierwszym, czy później jest się jak na początku w punkcie wyjścia i znów trzeba powtórzyć po miesiącu tzn. byłoby to trzecie podanie, aby świerzb całkowicie znikł? Dodam, że kot od czasu pierwszego ma ciągle brudy w uszach, czyszczę mu patyczkiem i za kilka dni ma to samo.
aby pozbyć się świerzbu i nicieni niestety potrzeba podać środek co miesiąc.