kotek od 4 dni nic nie je, nie pije, czasami jak coś spróbuje zjeść to zwraca. Brak kału. Byłam u weterynarza, dostał kroplówkę i syrop Lactulosum 3x4ml, wyniki krwi ok poza tymi gdzie wynika ze jest gęsta w wyniku braku pokarmu. Na drugi dzień znowu zwymiotowała ale z krwią i włosami i pojawił się niewielki kał. Dalej nic nie je i nie pije. Dziś dostała drugą butlę kroplówki, pastę na odkłaczenie Bezo-Pet i zastrzyk aby nie zwracała. Po powrocie od weterynarza znowu zwróciła (żółć). Pastę miałam dawać przez 3 dni ale teraz sama nie wiem bo pewnie ją zwróci. Miałam też ją odrobaczyć w niedzielę ale boję się że znowu zwróci. Pomóżcie mojej kotce . Ma 1,5 roku, jest to zwykły dachowiec.
Aga ze Szczecina
16.10 - wróciłam od weterynarza, ponownie kotka dostała kroplówkę,dostała zastrzyk Zylexis (coś na wzmocnienie), mam dawać pół tabletki Metoclopramidum codziennie. Czekam na poprawę ale jej nie widzę. Była też mowa o białaczce
Proszę o info kto miał taki przypadek albo Pan Jarka o wypowiedź. Jak się dowiedzieć czy to nie kule włosowe zalegają w jelitach?
kotek nie je, nie pije, zwraca
gdzie są badania dodatkowe u tego kota. Na co czekacie ? Krew, rtg brzucha, testy jesli trzeba. Pilnie badania!!!!!
-
wyniki krwi zrobiłam od razu ale weterynarz nic poza tym nie zlecił. Krew: WBC 4.9 obniżone, RBC 11.20 podyższone, HGB 16.2 podwyższone, HCT 51.1 podyższone, PLT 255 obniżone, MCV 46, MCH 14.4, MCHC 31.7, RDW 15.7 obniżone, MPV 9.9, LYM 1.1 obnizone, MON 0.4, GRA 3.4, BUN 22mg/dL, ALT 62 U/L.
Wczoraj tj.18go troszkę podjadła i oddała kał niewielki. Dziś też troszkę podjada więc od wczoraj nie jeżdżę na kroplówkę, dalej podaję tabletki Metoclopramidum i pastę Bezo-Pet. 21go jadę zrobić ponownie krew i zobaczyć czy wyniki się poprawiają. Czy od razu zrobić rtg brzucha bez względu na wyniki krwi?
Wczoraj tj.18go troszkę podjadła i oddała kał niewielki. Dziś też troszkę podjada więc od wczoraj nie jeżdżę na kroplówkę, dalej podaję tabletki Metoclopramidum i pastę Bezo-Pet. 21go jadę zrobić ponownie krew i zobaczyć czy wyniki się poprawiają. Czy od razu zrobić rtg brzucha bez względu na wyniki krwi?
i co z kotem i badaniami kontrolnymi???
-
- Informacje
-