Witam wszystkich forumowiczów.
Może pomożecie mi rozwikłać mojego pupila problem. Mam kota 4 miesięcznego. Od ponad tygodnia wydaje kał z krwią. Krew wygląda jak świeża. Jak skończy robić kupę to na końcu wydaje dużą kroplę krwi. Stolce wyglądają normalnie, nie ma biegunki. Je, śpi i zachowuje się normalnie.
4 dni temu byłem u weta, na trzecim szczepieniu. Wet przebadał kotka; temperatura w normie, badanie słuchu i jelit w normie (bez badania kału), po czy stwierdził, że jest zdrowy. A krew prawdopodobnie się wzięła, bo mógł coś zjeść.
Kota obserwuję codziennie, jest taki sam jak był przedtem. Tyle, że ta krew nie daje mi spokoju. Wet powiedział, że to mu przejdzie.
Co o tym sądzicie? Czy może są jednak jakieś leki, które mogłyby wspomóc powrót do normy kota. Czy może tak zostawić i czekać że samo przejdzie?
krew w kale kota
co z odrobaczaniem kota, jaka jest dieta kota, czy robi twarde kupy ? ( za mało danych)
Kot jest karmniony suchą karmą "Royal Canin Kitten 36" oraz mokrą purina kitten. Purinę odstawiłem kilka dni temu, bo myślałem, że jest to wina tej karmy. Ogólnie kupa nie wygląda jakby była zakrawawiona w całości. Na koniec wydalania kału, kot wydaje dużą kroplę świezej krwi. Kupa nie jest twarda, kolorem i wyglądem jest w normie. Kot też jest żywy i temperaturę ma w normie.
Odrabaczany był przez hodowcę (nie znam dat) i raz przeze mnie kilka dni temu. Natomiast ta krew pojawiła się 2 dni przed ostatnim odrabaczaniem. Więc udałem się z nim do lekarza, który powiedział, że wszystko jest ok.
Nie wiem co z tym zrobić, proszę o pomoc
Odrabaczany był przez hodowcę (nie znam dat) i raz przeze mnie kilka dni temu. Natomiast ta krew pojawiła się 2 dni przed ostatnim odrabaczaniem. Więc udałem się z nim do lekarza, który powiedział, że wszystko jest ok.
Nie wiem co z tym zrobić, proszę o pomoc
spróbuj rozmiękczyć troche kał. Zacznij od podania miekkiego jedzenia możesz dołożyć do posiłku łyżeczke oliwy z oliwek. I poobserwuj kilka dni czy się powtórzy.
-
- Informacje
-