KRWAWIENIE KOTKI W CZASIE CIAZY ?? :(

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Scherell

17 listopada 2007, 14:12

Witam, moja kotka jest w 48 dniu ciazy i od 2 dni zauwazam miejscami male plamki krwi na podlodze a kotka jest troszke zakrwawiona pod ogonem. Nie sa to duze ilosci krwi a jedynie 3, 4 krople i nie czesto moze 2, 3 razy w ciagu dnia, zazwyczaj po tym jak sie kotka wylizuje :( Poza tym jest bardzo zywa, chetnie sie bawi, duzo je, nie okazuje zadnych niepokojacych znakow. Sprawdzalem jej brzuch i wyczolem male kociaki jak sie ruszaja ale niestytety nie potrafie powiedziec ile ich jest i czy w szystkie zyja. Kotka ma okolo 9 lat i nie jest to jej pierwsza ciaza, nigdy nie bylo problemow. Prosze o pomoc czy moze to byc poronienie lub cos powaznego. A moze jeden z kociakow jest martwy?? Jezeli tak to czy moze kotka urodzic takiego martwego kociaka normalnie z innymi ?? Z wizyta u lekarza jest duzy problem, poniewaz niestety moja kotka strasznie sie boi podrozy samochodem a tym bardziej zamkniecia w boxie do transportu, dlatego nie chcial bym jej przysparzac takiego stresu w jej stanie. Ale czy wizyta u lekarza jest konieczna ?? Czy zagraza to jej zyciu?? Bardzo prosze o POMOC nie wiem co mam robic moze jast jakis domowy sposob na zdiagnozowanie kotki ?? Z gory bardzo dziekuje i czekam na kontakt.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 listopada 2007, 00:33

porządne USG. Krawawienie w ciąży zawsze powinno niepokoić, w domu nie da się tego zrobić, trzeba trafić do lecznicy.
ODPOWIEDZ
  • Informacje