mój kot wymiotuje
Od paru dni moja kotka nic nie je i wymiotuje. Zaczęło się tak, że zjadła z apetytem swoją mokrą karmę whiskas i po paru godzinach zwymiotowała. Najdziwniejsze było to, że jedzenie nie było w ogóle strawione, wyglądało jak po wyjęciu z torebki. Teraz wymiotuje białą pianą i rzadko pije wodę. Proszę o pomoc. Co to za objawy i czy powinnam iść z tym do weterynarza?
Od paru dni moja kotka nic nie je i wymiotuje
Jeśli to trwa już kilka dni, to nie jest zwykła niestrawność zapewne , a jeśli przy takich temperaturach kot nie pije, to mógł się nieźle odwodnić. Wymiotuje pianą, bo przecież nie ma nic innego w żołądku.Teraz wymiotuje białą pianą i rzadko pije wodę
Biorąc pod uwagę, że kot je kilka-kilkanaście razy dziennie i nie powinno się go przegłodzić to są niepokojące objawy.
Jeśli kotka jest mocno odwodniona, to może nawet będzie konieczność podania kroplówki.
Zastanawia mnie dlaczego, zamiast zabrać kotkę do lekarza, jak sugeruje Ci własny zdrowy rozsądek, siedzisz w domu i buszujesz po internecie Na jaką pomoc liczysz? Jedyna pomoc możliwa na odległość, to pogonienie was do lekarza, ano gibko!
Jest gorąco i kot może mieć zmniejszony apetyt, ale kilkudniowa głodówka połączona z odruchami wymiotnymi jest powodem do niepokoju.
-
- Informacje
-