po czym poznac przepukline pooperacyjna??

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
ania1985

01 grudnia 2007, 15:59

moja kotka jest juz ponad msc po zdjeciu szwow po ster. i wycieciu przepukliny wrodzonej.wszystko zgoilo sie ladnie, brzuszek pokryty juz nowa sierscia. chcialam jednak zapytac jak moze wygladac przepuklina pooperacyjna, po czym ja poznac i czy pojawic sie moze dopiero po takim czasie? zauwazylam ze moja Kicia ma taki wypukly brzuszek, ale b. nisko( na wysokosci tylnych lapek, a dokladnie miedzy nimi), jej dawna przepuklina(ta wycieta) byla wyrzej, zreszta szwy tez. pewnie nie ma sie czym martwic, ale jesli Pan Doktor znajdzie czas na udzielenie odpowiedzi, bede b wdzieczna:) odrobaczanie dop w styczniu a nie chce panikowac i zawozic kota do wet bez powodu. Kicia troche przytyla, duzo je i moza stad ten brzuszek. taki wypukly w ww miejscu no i miekki. mam nadzieje ze to tylko takie sadełko.
z gory dziekuje za inf.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 grudnia 2007, 18:54

wydaje się , że rzeczywiście piszesz o sadełku . Przepuklina to nic innego jak tylko dziura w powłokach i można "wcisnąć " palce do brzuszka zwierzaczka razem ze skórą. A Tymasz wiszące miękkie fałdy tłuszczu.
ODPOWIEDZ
  • Informacje