Podłoże do łapania moczu Katkor

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ATA

14 maja 2007, 10:53

Mam pytanie - czy ktoś kiedyś używał do łapania moczu podłoże tej firmy? Jak się sprawdza - czy kot chętnie z tego korzysta? Co prawda z samym łapaniem nie mam większych problemów, ale czatowanie na kota samo w sobie jest dosyć uciążliwe :roll: .
carmella
Kontakt:

20 maja 2007, 12:21

nawet nie wiedzialam , że jest takie cos :)

coś więcej na ten temat??
ATA

20 maja 2007, 12:35

To jest opis produktu a na PW posłałam Ci linki z dokładną instrukcją stosowania i z adresem sklepu gdzie można to kupić.

" W opakowaniu znajduje się sześć torebek z podłożami. W każdej torebce znajdą Państwo podłoże w formie specjalnych perełek, pipetę do odsysania moczu z podłoża oraz probówkę na mocz.

KatKor jest nie absorbującym podłożem dla kotów, które dzięki swoim cechom doskonale nadaje się do pobierania próbek moczu. KatKor jest odpowiedni do pobierania próbek moczu w kierunku różnicowania typów kamieni w pęcherzu moczowym, a także do wykonywania badań poziomu białka, glukozy, ciał ketonowych, krwi oraz mierzenia ciężaru właściwego. KatKor może być również stosowany do pobierania kału w celu badania jaj pasożytów oraz markerów trawiennych.

KatKor może być sprzedawany w lecznicy właścicielom kotów, którzy po krótkim przeszkoleniu będą mogli w łatwy i prawidłowy sposób pobrać mocz od kota w domu.

KatKor to znak firmowy produktu, który posiada certyfikaty Holenderskiego Ministerstwa Zdrowia oraz FDA (Food and Drugs Administration). Badania wykonane przez AZU (Szpital Akademicki w Utrechcie, Holandia) wykazały, że KatKor w żaden sposób nie wpływa na poziom pH, białka oraz liczbę czerwonych i białych krwinek w moczu ludzkim (grudzień 1996, projekt FL). Badania wykonane na podobnym podłożu wykazują, że granulki nie absorbują, ani nie emitują wapnia, magnezu oraz fosforanów (Z. Versuchstierkd. 1990; 33; 259-263)
"
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, 08:24 przez ATA, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

20 maja 2007, 15:17

carmella pisze:nawet nie wiedzialam , że jest takie cos :)
Całe życie człowiek się uczy! :D:D:D

Ja co prawda laik, ale też pierwszy raz słyszę o takim cudzie : :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje