Pytanie odnośnie wyników

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

tola1966

20 maja 2011, 15:12

Witam.Bardzo proszę o konsultację wyników moczu mojego kota.Problem,zaczął się dwa dni temu.8 miesięczny kocurek jeszcze nie kastrowany,nagle zaczął chodzić do kuwety co chwilę i miałkolił prawie przez cały dzień.Najpierw pomyślałam,że zostawia swój zapach w kuwecie,bo została umyta i świeży żwirek,ale nigdy tego wcześniej nie robił.Potem pomysł,że dojrzewa,nie skojarzyłam,że to może być coś ze zdrówkiem,ponieważ dzień wcześniej byliśmy u weterynarza u kontroli,sprawdzić wagę,węzły,i dziąsełka,które wciąż ma zaczerwienione.Ale wczoraj złapałam mocz i udaliśmy się do weterynarza.Dziś są wyniki:C.WŁ.1030* BIAŁKO.1,11*ODCZYN.kw*UROBILINOGEN.wzmożony*GLUKOZA.0*NABŁ.PŁASKIE.poj.*LEUKOCYTY.poj.*ERYTROCYTY.św.i wy.liczne*LICZNE BAKTERIE.Nasz lekarz,podejrzewa zapalenie dolnych dróg moczowych,wzmożony urobilinogen,przypisuje zaczerwienionym wciąż dziąsłom.Przepisał,przez 10 dni,furagin 2 razy dziennie,pół tabletki i witaminę C 1 razy dziennie.Mam zaufanie do naszego weterynarza i jestem bardzo zadowolona z jego prowadzenia kocurka,ale chciałabym poznać inne opinie.Pozdrawiam
tola1966

21 maja 2011, 09:17

Panie Jarku,może Pan zerknie :(
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

25 maja 2011, 01:14

zapraszamdo wykręcenia numeru mojej komórki.
ODPOWIEDZ
  • Informacje