Mój weterynarz stwierdził u mojego kota świerzba w uszach ale nie miał już małego Advocata na zbyciu a nie chciałam nic innego bo siostra ten środek stosuje dla swojego kota i jest zadowolona. Była w tym tygodniu ze psem u weterynarza w swoim mieście więc kazałam jej kupić Advocate dla kota (ten mniejszy) jej zaś się pokręciło i przywiozła większą tubkę dla kotów do 8kg. kot zaś ma 2.5! Jak podzielić tę dawkę na pół- bo chyba na pół będzie odpowiednio dla mojego kota? Już kupiłam strzykawkę z igłą w aptece ale nie zapytałam aptekarza jak jej użyć bo nie chciałam wstrzymywać kolejki. Strzykawka jest na 2 ml, ile kresek to będzie pół tej tubki równej małemu Advocatowi tj. 0.4ml i jak to zrobić? Włożyć igłę do tubki przez jej otwór a potem wyjąć igłę i samą strzykawką nałożyć kotu, tak?
Będę wdzięczna za pomoc
Paulina
Spot-on jak użyć?
Mam w okolicy bezdomnego kota który czasem przychodzi na jedzenie ale zdarza się że np. dzień go nie ma. Chciałabym mu podać drugą porcję, czy mogę więc przechować ją w pipetce na kolejny dzień gdyby kot akurat nie przyszedł a potem gdy sie pojawi użyć? czy lekarstwo się nie "wywietrzy", aha i jeszcze - czy mogę nabierać tą samą strzykawką czy powinna być druga nowa?
Małe Advocate dla kotów o masie mniejszej niż 4kg ma 0,4 ml. Ty masz podać tyle swojemu kotu. masz strzykawkę na 2 ml ale na niej masz kreseczki prawda? na pewno jest podziałka odpowiadająca 1 ml. ty masz podać mniej niż pół mililitra, musisz to sobie sprawdzić na podziałce strzykawki. Wyciągnąć igłą i sama strzykawką podać kotu. Jeśli twoj kot ma świerzb dla kota przychodzącego użyj nowej strzykawki.
-
- Informacje
-