Trudności oddechowe u mojej kotki

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

zibi4791

23 kwietnia 2024, 16:20

Witam i pozdrawiam mam bardzo duży problem byłem u dwóch weterynarzy z moją 11-letnią kotką zostało zrobione zdjęcia RTG ,USG klatki piersiowej badania profilaktyczne wszystko w normie żadnych płynów w płucach oskrzelach tylko potworny problem kotki z oddychaniem oddycha tylko przez usta nie śpi już drugą noc próbuje wykichać coś czego nie ma w nosku potworna męczarnia dla niej jak i dla nas lekarz dał antybiotyki sterydy komora tlenowa oczyszczanie nosa inhalacje Vantoline nic nie pomogło , proszę o pomoc podpowiedzi co to może być
Vet4u

26 kwietnia 2024, 13:27

Dzień dobry,
Czy była sprawdzana drożność górnych dróg oddechowych? Może coś mechanicznie zatyka kotu przewody nosowe.

Pozdrawiam,
Vet4u
taleconcern

03 marca 2025, 05:01

zibi4791 pisze:
Witam i pozdrawiam mam bardzo duży problem byłemChill Guy Clicker u dwóch weterynarzy z moją 11-letnią kotką zostało zrobione zdjęcia RTG ,USG klatki piersiowej badania profilaktyczne wszystko w normie żadnych płynów w płucach oskrzelach tylko potworny problem kotki z oddychaniem oddycha tylko przez usta nie śpi już drugą noc próbuje wykichać coś czego nie ma w nosku potworna męczarnia dla niej jak i dla nas lekarz dał antybiotyki sterydy komora tlenowa oczyszczanie nosa inhalacje Vantoline nic nie pomogło , proszę o pomoc podpowiedzi co to może być
Może to być problem laryngologiczny, np. polipy w nosogardle lub ciało obce w jamie nosowej, które nie są widoczne w standardowych badaniach. Warto skonsultować się z weterynarzem specjalizującym się w laryngologii lub wykonać endoskopię nosogardła.
kiltkelp

21 marca 2025, 11:03

zibi4791 pisze:
Witam i pozdrawiam mam bardzo duży problem byłem u dwóch weterynarzy z moją 11-letnią kotką zostało zrobione zdjęcia RTG ,USG Level Devil klatki piersiowej badania profilaktyczne wszystko w normie żadnych płynów w płucach oskrzelach tylko potworny problem kotki z oddychaniem oddycha tylko przez usta nie śpi już drugą noc próbuje wykichać coś czego nie ma w nosku potworna męczarnia dla niej jak i dla nas lekarz dał antybiotyki sterydy komora tlenowa oczyszczanie nosa inhalacje Vantoline nic nie pomogło , proszę o pomoc podpowiedzi co to może być
Witam, przykro mi słyszeć o problemach zdrowotnych Twojej kotki. Skoro już byliście u dwóch weterynarzy i zrobiliście wszystkie badania, sugeruję rozważyć możliwość alergii na pyłki lub kurz. Warto także skonsultować się z weterynarzem specjalizującym się w chorobach układu oddechowego lub kardiologii oraz rozważyć endoskopię nosa lub gardła, aby sprawdzić, czy nie ma obcych ciał lub innych problemów. Mam nadzieję, że Twoja kotka szybko wróci do zdrowia!
ODPOWIEDZ
  • Informacje