Witam mam problem z kotką
Witam mam problem z kotką Panie Doktorze ma zamglone oczy ,duze żrenice zielone ,powolutku chodzi jak by nie dobrze widziała.Boi sie wskoczyc do jedzenia na lodowke to sie stalo nagle.Ma apetyt ale jak by slabiej widziala i bała sie poruszać ,żrenice ma bardzo duże zielone.Wielkie ,szerokie.Takie zamglone.Nawet wpadla na psa bo nie widziala go i przestraszyla sie .Co trzeba zrobic.
Bardzo dziękuje za odpowiedz
Witam mam problem z kotką
Nie jestem Panem Doktorem, ale powiem Ci naprawdę madrą rzecz: czym prędzej udaj sie do lekarza! Objawy, które opisałes wskazuja na powazny problem neurologiczny. Poza tym Twój post nie podaje pełnych informacji typu:ile lat ma kotka , czy wychodzi, czy miała może jakis uraz, czy jest regularnie odrobaczana, szczepiona...
Źrenice zielone? Źrenice to to czarne na środku. Miałam kiedyś psa który miał zamglone oczy- miał zaćmę ale nie z dnia na dzień. Najprawdopodobniej to jakiś stan zapalny w oku. Najlepiej pokazać kota weterynarzowi który zapisze mu odpowiednie krople albo maść do oka które będziesz mu podawać tak długo jak lekarz każe. Nie można kota z tym zostawić bo straci wzrok, co prawda koty zwłaszcza te które nie wychodzą wcale z domu przez całe życie, takie koty mogą łatwo nauczyć się żyć bez wzroku w mieszkaniu ale po co ryzykować utratę wzroku jak można kotu zapewne łatwo pomóc- wystarczy by lekarz mu przepisał odpowiednie leki.
Napisz co zamierzasz zrobić i co z kotką.
Pozdrawiam.
Napisz co zamierzasz zrobić i co z kotką.
Pozdrawiam.
w innym tamacie napisałem - PILNIE DO LAKARZA na porządne badanie.
-
- Informacje
-