ZAĆMA
Panie doktorze, dziś mój wet stwierdził początek zaćmy u mojej suni. Jestem zrozpaczona. Będzie myślał nad lekami spowalniającymi jej postępowanie. Dodam, ze sunia ma 10 lat i od paru lat problem z oczkami. Dostawała już wiele kropli na oczy, ale niestety sprawa trwa. I dziś taka diagnoza i kolejne zmartwienie. Czy Pan w swojej praktyce stosuje jakieś sprawdzone leki o których może bym porozmawiała z moim wetem? Czy mógłby mi Pan coś doradzić? Będę bardzo wdzięczna.
tak stosujemy Qunax , ale to trzeba dobierać do danego przypadku postępwanie. Niejednkrotnie watro rozważyć zabieg jeśli choroba bardzo szybko postępuje.
Moja sunia jest po operacji zaćmy. W jednym oku choroba rozwijała się kilka miesięcy a w drugim kilka... tygodni Do jednego oczka wstawiona jest sztuczna soczewka, dla drugiego oczka było już za późno, wdała się jaskra i jest ślepe, jednak pomimo to cały czas zakrapiane żeby utrzymać normalne ciśnienie w oczku. Radość z operacji nie trwała długo, gdyż na pierwszej już kontroli wyszła na jaw jeszcze jedna choroba oczu a mianowicie postępujący zanik siatkówki więc Tequila i tak stopniowo będzie traciła wzrok z widzącym oczku. Jednak pomimo to nie żałujemy ani pieniędzy ani operacji bo jej "powrót do życia" po czasie chorowania na zaćmę był niesamowity. Tym bardziej ze jest strasznie żywiołowa pomimo 9 swoich lat.
-
- Informacje
-