Witam,
Na początku chciałam się przywitać, bo dopiero się zarejestrowałam.
Mam taki problem, od miesiąca mieszka ze mną taka zabiedzona kotka. Ma ok. 1 roku, a ważyła 1,6 kg. Leczyłam u niej lamblie a poza tym jest leczona w kierunku zaburzenia wchłaniania, jest na diecie Eukanuba Intestinal, poza tym dostaje Lakcid. Dzisiaj był pierwszy dzień z normalną kupką
Musiałam troszkę naświetlić sytuację tej biedulki, bo nie wiem czy w jej przypadku mogę podawać pastę odkłaczającą. Kotka ma przedłużoną sierść i zdarza jej się co kilka dni zwymiotować. Pawik jest przezroczysty bez treści pokarmowej z widocznymi kulkami sierści. Pasta jest tłusta, tak przynajmniej mi się wydaje , a ona na tłuszcze reaguje biegunką
Proszę o pomoc
Zakłaczenie :(
a gdybys podawala chrupki hairball controll (np z Hill'sa)??
Tzn mam na mysli jako domieszka do podstawowej karmy.
Właśnie nie wiem czy mogę coś domieszać do jej diety, bo ledwo co udało mi się opanować jej biegunkę / mam nadzieję, że się udało, bo dopiero 1 kupka była prawidłowa a cały czas jest na lekach p/biegunkowych- skuteczny okazał się Taninal/. Wcześniej raz nie upilnowałam i małpiszon podkradł się do miski innej mojej kociczki w której był RC dla bardzo wybrednych i ponownie zaczęła się biegunka. Stąd mój dylematcarmella pisze:a gdybys podawala chrupki hairball controll (np z Hill'sa)??
nie powinnaś zmieniac diety, spróbuj podać paste odkłaczającą przewód pokarmowy, ale jeżeli zareaguje rozwolnieniem też będziesz musiała ją przerwać.
Witam tez jest nowa!
Ja mam kotka który jest uczulony na pokarm, i nie mogę mu dawać za dużo tłuszczyku, ryb, mleka bo ma rozwolnienie i nam(znaczy jemu )pomaga kocimiętka. Raz na dwa tygodnie, na wcina sie trawki i rzuca włochatego pawika. A do tego ma frajdę bo buszuje w kocimiętce codziennie. Moj kotek jest kotkiem domowym i ma 10 lat.
Ja mam kotka który jest uczulony na pokarm, i nie mogę mu dawać za dużo tłuszczyku, ryb, mleka bo ma rozwolnienie i nam(znaczy jemu )pomaga kocimiętka. Raz na dwa tygodnie, na wcina sie trawki i rzuca włochatego pawika. A do tego ma frajdę bo buszuje w kocimiętce codziennie. Moj kotek jest kotkiem domowym i ma 10 lat.
-
- Informacje
-