Witam mam problem z kotką
Kotka od zeszłego poniedziałku zaczęła mieć problemu z równowagą ( po potrząśnięciu głową zaczęła się przewracać). Po wizycie u weterynarza, został stwierdzony świerzbowiec uszny, dostała Oridermyl na cały tydzień. W piątek było już dobrze a w sobotę dostała nawrotu.
Wczoraj byliśmy ponownie u lekarza, mamy już nie stosować nic dousznie dostała tylko zastrzyk przeciwzapalny oraz Advocate na kark.
Jednak problemy z równowaga nie znikają.
Czy nie powinna dostawać leków dousznie? Czy to na pewno świerzbowiec (gałki oczne w porządku).
Proszę o poradę.
Pozdrwiam
zapalenie ucha środkowego?
-
A co mówili inni lekarze?
Wiesz, ja w takich sytuacjach lubię sobie podejść do dwóch trzech weterynarzy (tu masz listę : polecani weterynarze) i podpytać kilka osób, nawet tak bezpłatnie się często udaje... Jak kotu jest gorzej to albo a)stosuj rady weta albo b) idź do innego
Wiesz, ja w takich sytuacjach lubię sobie podejść do dwóch trzech weterynarzy (tu masz listę : polecani weterynarze) i podpytać kilka osób, nawet tak bezpłatnie się często udaje... Jak kotu jest gorzej to albo a)stosuj rady weta albo b) idź do innego
trzeba bardzo dokładnie przebadać kota zwłaszcza jego uszy
-
Witaj Monic! Świerzbowca w uszach leczy się koło 6-8 tygodni, a nie tydzień czy kilka dni, bo będzie wracał i kot się męczy. Dodatkowe objawy to potrząsanie głową, strzyżenie uszami, drapanie się, nawet dziwne tiki i drżenie głowy, ja przynajmniej to zaobserwowałam u swojego kota. Przy okazji widać brunatną wydzielinę w uszach kota czy tez ciemne kropki, które są odchodami świerzba. Leczy się jednocześnie lewe i prawe ucho. My stosujemy również Oridermyl, ale już 5 tydzień i mam nadzieję, że świerzbowiec zostanie pokonany! Pozdrawiam...
qwickyy sformułuj wypowiedź w miarę po polsku , bo nie mam pojęcia o co chodzi. Czy kariomiopatia może być powodem niedowładu? Jeśli o to pytasz raczej nie prędzej dostrzeżesz inne objawy. Ale wtórnie się może zdarzyć, że np. na skute zaburzeń krążeniowych dojdzie do niedokrwienia mózgu, zatoru siodłowego itp.
-
- Informacje
-