Zbyt duża dawka

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

dyydyy12

13 sierpnia 2013, 23:28

Witam, mam kotkę, którą znalazłam na trawnku przed domem, ledwo żyła, podratowałam ją, potem wet stwierdził koci katar, dostawała antybiotyk, potem kroople do oczu, 2 tyg oko zaczęło jej pchnąć, wet stwierdził owrzodzenie oka, dostała ten sma antybiotyk oraz zastrzyki przeciwbólowe, w niedziele oczko jej, a raczej ten wrzód pękł, dalej mielimy dawać ten sam żel i maść oaz środek przeciwbólowy, ale antybiotyk w zastrzyku, zastrzyk tak ją wykończył wczorj i dziś,strasznie krzyczała, że chcieliśmy jej podać przeciwbólowy w ilości 1 mm jak to miałobyć w zastrzyku do pyszczka, tak wierzgała, że wycisnęło się nam do końca ok 4 mm, środek się coprawda rozlał na ręce, na jej łapki, ale boimy się, że za dużo wzięłoa(kotka ma ok 12 tyg), wycyztaliśmy an forum jak wywołać wymioty, więc podaliśmy ok 1,5 ml roztworu soli, kicia się pośliniła i nic i teraz nie wiem, czy panikować, czy nie wiem co....błagam o szybką reakcję! do weta nie mogłam się dodzwonić, mieszkam dlaeko od dużych miast.
SleepingSun

13 sierpnia 2013, 23:31

podaj węgiel leczniczy, rozkruszony z wodą.
dyydyy

13 sierpnia 2013, 23:33

nie posiadam:/
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 sierpnia 2013, 18:32

jeśli potrzebujesz pomocy w sprawie kotka proszę zadzoń do mnie 501420620
ODPOWIEDZ
  • Informacje