Może warto spróbowaćMinik pisze:Jeśli rusza znaczy,że jest ogromna szansa na pełną sprawność - miałam kota sparaliżowanego po napęknięciu kręgu w okolicy lędźwiowej...malawaszka pisze:Słuchajcie kochani - kocur ze złamanym kręgosłupem którego tu pokazywałam rusza już tylnymi łapkami!!!!! ciągle jeszcz nie staje i nie wiadomo, czy da radę kiedykolwiek, ale to jest niesamowite jak on się stara, jak kombinuje, próbuje... ja kiedyś widziałam albo na miau albo na dogo wątek z instrukcją jak wykonać wózek inwalidzki dla zwierzaka - nie mogę tego znaleźć teraz może ktoś z Was wie gdzie taka instrukcja jest? znalazłam po angielsku:
http://www.handicappedpets.com/HomemadeCarts.htm
Najlepsze co można zrobić to - ale uwaga nie jest łatwo! - hydroterapia, wszelkie masaże wodne mój kot odzyskał 100% sprawność ba nie miała wskoczyć na krzesło a suma sumarum wskakiwała na segment (2m) wtedy miała jakieś 8lat... zastrzyki z cocarboksylazy i czegoś jeszcze chyba nivalin o ile sobie przypominam!
Następnie ćwiczenia w piaskownicy- stawiałam ją na piasku - a ona starała się utrzymać...
Nam się udało
Trzymam kciuki również za kocurka
Złamanie trzonu kręgosłupa - PILNE!!!
- Kasia i Maniuś
Ostatnio na miau przeczytałam
-
- Informacje
-