Zwyrodnienie bioder
Witam, mam problem z moim kotkiem, który ma dopiero rok i siedem miesięcy. Od jakiegoś czasu chodząc zaczął zawijać tyłkiem na boki a gdy zeskakuje z łóżka to nie na cztery łapki a na tyłek. Po wizycie u weterynarza i zrobieniu zdjęć stwiedzono, że ma bardzo zwyrodniałe biodra i jest to już stadium C a najgorsze jest D, więc nie ciekawie. Pani weterynarz i ortopeda stwierdzili, że pies z takim zwyrodnieniem już by nie chodził. Dodatkowo ortopeda zauważył ubytki neurologiczne takie jak : tylnie łapki a dokładnie dolna cześć nie wraca do odpowiedniej pozycji po wygięciu ich w drugą strone co niby u kota jest odruchowe. W zeszłym tygodniu zakończyłam leczenie sterydami i niesterydami mającymi na celu zmniejszyć jego ból związany z biodrami, jego chodzenie się polepszyło ale i tak nie jest ono takie jakie powinno być. A gdyby powodem jego chodzenia byłyby same biodra to powróciłby on do normalnego chodzenia. Ciężko jest postawić diagnozę bo z tego co wiem jest bardzo mało przypadków kotów, które miały takie choroby a dokonanie diagnozy wiąże się z bardzo wysokimi kosztami. Chciałam się dowiedzieć czy może ktoś z was miał do czynienia z takim przypadkiem i jak ta sprawa się zakończyła. Bardzo potrzebuję pomocy, oddam kazdą złotówkę na mojego kotka, niestety jestem studentką i mogę dorobić tylko na weekendy a nabadania, które będą mnie kosztowały 2 tys. a tak naprawdę nie wiadomo czy coś one stwierdzą w tej chwili mnie nie stać. Proszę o pomoc.
jesteś w stanie nagrać film jak kot chodzi , jak zeskakuje i mi wysłać?
-
- Informacje
-