Witam,
problem rozpoczal sie 3 miesiace temu, kiedy powiekszyl mu sie brzuch. Okazalo sie ze ma wodobrzusze, weterynarz spuscil ok 5l plynu. Przez 3 miesiace piesek wrocil do formy. W zeszlym tygodniu, w sobote zauwazylismy znaczace oslabienie. Mial problem z wchodzeniem na schody etc. Wykonalismy badanie krwi.
wyniki:
Uploaded with ImageShack.us
Wet oznajmil, ze pieskowi zostalo nie wiecej niz tydzien :/ Czy jest jeszcze jakas szansa?
12-letni owczarek , prosba o pomoc
-
Trudno coś odpisac bo poza dr,Jarkiem wszyscy piszący to raczej nie weci ale wydaję mi się że trzeba walczyć .Moja sunia tez 12 letnia w sierpniu tez miałą wodobrzusze i była tak chora żę nie mogła ustac na nogach a i wyniki przyprawiały wetów o ból głowy .Po 3 tyg.leczenia się poprawiło i tabletki już do końca życia będzie brała .W jakiej kondycji jest piesio?
-
Patrząc na morfologię to chyba nie jest tragicznie oprócz białych 13000 ale moja miała 30 000....Trzeba dac mu szanse do jasnej cholerki!
pilnie nalzęny obniżyć poziom cukru, sprawdzić co się dzieje z trzustką, wykonać usg brzucha powtórzyć próby wątrobowe, sprawdzić krążenie.