witam
nigdy nie korzystałam z porad w Internecie..
Moj west ma 3 lata, pierwszy rok był ok nic sie nie działo, potem zaczęło się to piekło, na początku alergia pojawiał się w postaci małych krostek na grzbiecie i w okolicach intymnych, łap oraz czasem po gardłem.
myslalam początkowo że to od trymowania skóra jest podrazniona, moja trymerka kazala odstawić kurczaka , twiedzila że to pokarm.zaczeły się wizyty lekarskie, szukanie karm super drogich i skin support, hypoalergic, szmpony bakteriobojcze itp..wet dawal steryd , antybiotyk i przez 4-5 tyg bylo OK, ale przecież nie o to chodzi prawda? więc takie leczenie skutków trwalo rok.Zimą jakby mniej się działo..latem najgorzej.ale teraz ogólnie alergia się nasila.
byłam u dr xxxxxx, stwierdził że jeść może wszytsko!! że na wiosnę trzeba testy zrobić, dawał steryd - antybiotyk i to samo, straciłam trochę kasy i nic nie pomogło- zrobiłam wtedy testy na grzybice , wzieli wymaz z tych krost- nic nie wyszło!!
nie ma bakterii. Krosty robią się ropne , małe duże , najwięcej na brzuchu, łapach i pod pachami..potem jak przyschną to odchodzą z sierścią są bardzo swędzące, pis się non stop drapie...do tego oczy ropieją jej często, nie ma zbytnio apetytu.
juz pomału trace nadzieję na wyleczenie jej...ostatnio przeszłam na dietę rybną i tez nic
w poniedziałek wybieram się do kolejnego weta -podobno rewelacyjny dermatolog dr.xxxxxxxxxx zamierzam zlecić kolejne testy...
może ktoś z Was miał podobny przypadek ??może mi coś polecić..doradzić co to może byc, jaka jest przyczyna…czy to zapalenie skory??
Niestety ale nie mogę wrzucić fot tu..
Gdyby ktoś chciał mi coś napisac to poprosze również na maila
traitre@interia.pl
z góry dziękuję za wszelkie wskazówki oraz opinie
ALERGIA SKÓRNA - POMOCY!! może ktoś miał podobny przypadek ?
-
zrob badania tarczycy...
odstaw kurczaka, przejdz na takie karmy ktore nie zawieraja kurczaka w zadnej postaci, indyka, jagnieciny, wolowiny
czy dajesz psu olej rybny lub inny zawierajacy kwasy omega 3 i 6?
odstaw kurczaka, przejdz na takie karmy ktore nie zawieraja kurczaka w zadnej postaci, indyka, jagnieciny, wolowiny
czy dajesz psu olej rybny lub inny zawierajacy kwasy omega 3 i 6?
opisujesz najpradwopodobniej przypadek alergii kontaktowej. Powinnaś w okresie spokoju ( braku choroby ) wykonać testy alergiczne. Tego psa nigdy nie wyleczysz tylko zaleczysz. Takiego psa leczy się całe życie. Ustalenie skutecznej terapi trawa kilka tygodni do kilku miesięcy. Jeśli liczysz , że w kilka dni ktoś to okiełzna możeść się bardzo zawieść. Musisz pamiętać , że regularne zmiany lekarzy nie dadzą też nic , bo będą w pewien sposób cofać się wstecz rozpoczynając parę kroków w stecz w stosunku do stałego lekarza. Musicie pamiętać , że zwierzęta z dominantą białęgo : westy, boksery, budogi, bulteriery są bardzo skłonne do alergi. Oczywiśnie nie oznacza to , że inne kolory sieści nie predysponują alergi. Niemniej białe psy dużo częściej są alegikami i leczenie ich trwa CAŁE życie.