Babeszjoza-pilne!!!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

03 października 2007, 22:39

Wczoraj byłem u weta. Stwierdził, że Kuba zbyt wolno dochodzi do siebie :( Dał mu jakieś francuskie witaminy, jak to określił odnawiające krew. Antybiotyku stwierdził, że podawać nie trzeba, a raczej dłużej nie można, bo to już 6 dni. Na moją prośbę, umówił mnie ze swoją koleżanką, która ma dużo przypadków babeszjozy. Wypytała mnie jak pies był leczony, więc jej wszystko opowiedziałem, była zdziwiona, że nikt nie podał Kubie leku na osłonięcie wątroby :( Pobrała krew Kubie i natychmiast zawiozłem ją do badania. Wyniki wyszły niby dobrze, wątroba i nerki w dobrym stanie :D Zaleciła mi podawanie "Essentiale Forte" na osłonięcie wątroby. Uczuliła mnie jeszcze, żebym uważał, bo jest możliwy nawrót choroby w ciągu 2 tygodni i miała już niestety w tym roku 3 takie przypadki. Myślę jednak, że wszystko będzie dobrze i nic się już takiego nie wydarzy. Zaczynam dochodzić do wniosku, że lepiej będzie zmienić weterynarza dla Kuby, tylko jeszcze nie wiem na jakiego, bo do tych mam blisko, ale zaczynam mieć wątpliwości co do ich kwalifikacji :(
Bardzo mnie zasmuciła wieść o złym stanie zdrowia Kajki :( Objawy są niepokojące, ale skoro weterynarz wyznaczył wizytę dopiero na piątek to może to nic takiego :?: Jak się dowiesz co dolega Kajce, to daj znać.
Kuba podrapany za uszkami :D Teraz Twoja kolej by zrobić to ode mnie Kajce :D Pozdrawiamy i zdrowia życzymy :!: :!: :!:
anastazja55
Kontakt:

04 grudnia 2007, 22:53

Witaj Maxim! dopiero dzisiaj zobaczylam ze mi odpisales,nie zauwazylam ze jest druga strona,co z Kubusiem?ja mialam straszne problemy z Kajka,opisalam to w temacie;krwotok z nosa,bardzo sie przestraszylam po zrobionych badaniach okazalo sie ze ma mala plytkowosc krwi,narazie jest w miare dobrze :lol: oby znowu nic jej sie nie przytrafilo.pomiziaj Kubusia i serdecznie Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

05 grudnia 2007, 14:36

Jest dobrze :D Nawrotu choroby nie było :D Odzyskał już całkowicie siły i stał się nawet bardziej skłonny do pieszczot :D Od teraz będzie zabezpieczany podwójnie Kiltixem i Advantixem :D
Cieszę się, że z Kajką jest lepiej i oby tak już zostało :D Też ją pomiziaj :D POZDRAWIAMY GORĄCO :!:
anastazja55
Kontakt:

05 grudnia 2007, 20:06

super ze z Kubusiem dobrze,bardzo mnie to ucieszylo :lol: milej zabawy z kubusiem ,serdecznie pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje