Bardzo błagam o pomoc!!!
Dobry wieczór. Panie Jarku bardzo prosze o pomoc wiem ze powinnam isc odrazu do weta prowadzacego leczenie mojego psiaka ale o tej poze w lecznicy nikogo nie ma i bedzie to mozliwe dopiero jutro a nie mam nr.komórkowego żeby sie z lekarzem zkonsultowac chodzi o mojego psiaka o którym pisalam ze mial operacje kilka dni temu i mial wycieta sledzione. Moj psiak jest prawie drugi dzien w domu idzisiaj bardzo sie zaniepokoiłam podalam mu leki z polecenia weta(Folik, wit.B, Eurobioflox i Hemofer)i podawałam jedzonko surową piers z kurczaka i wątróbke bo tylko to chcial jesc i zaczoł wymiotowac w wymiocinach byly kawalki male miesa co zjadł i ciutenke krwi zas nastepne wymioty byly tak jakby ślina i woda. Nie wiem co sie dzieje tylko wiem ze pytalam jakie moga byc niepokojące objawy i miedzy innymi były to wymioty druga sprawa co mnie jeszcze bardziej przeraza to w dwuch miejscach na ciele tzn na łopatce i koło żeber ma takie nie wielkie ranki sączy się z nich limfa i drobina krwi i ogólnie jest to czerwone co to moze byc Panie doktorze?Jutro z rana pojade szybko do weta ale nie wiem czy przez noc wytrzymam bo jestem przerazona i cała w nerwach. Błagam Pana o szybką odpowiedź
nie mam zielonego pojęcia co to jest na skórze, obowiązkowo psa musi zobaczyć lekarz
pierwsze 2-3 doby mogą występować potem po usunięciu śledziony raczej nie.
Byłam dzisiaj u innego weta ale tez nie jestem zadowolona z jego podejcia do psa.Stwierdzil ze to jest gangrenowate ostre zapalenie skory gdzie powoli i w nie ktorych miejscach robi sie martwica skory
podał mu penicyline w zastrzyku i jakas szczepionke przeciw gronkowcom i popsikal na rane jakims czerwonym antybiotykiem w spreju nie wiem co mam robic do ktorego weta mam chodzic ktory ma racje....? jutro jeszcze sprobuje isc do innego weta 3 z kolei i mam nadzieje ze bede miala juz wyrazniejszy obraz sytuacji. Panie Jarku chcialam sie zapytac Pana o zdanie i czy nawet jak by to byla gangrena da sie to wyleczyc? bo moja psina czuje sie dobrze bynajmniej tak wyglada chodzi sam je nie jest markotny tylko te paskudne rany
bardzo prosze o pomoc
podał mu penicyline w zastrzyku i jakas szczepionke przeciw gronkowcom i popsikal na rane jakims czerwonym antybiotykiem w spreju nie wiem co mam robic do ktorego weta mam chodzic ktory ma racje....? jutro jeszcze sprobuje isc do innego weta 3 z kolei i mam nadzieje ze bede miala juz wyrazniejszy obraz sytuacji. Panie Jarku chcialam sie zapytac Pana o zdanie i czy nawet jak by to byla gangrena da sie to wyleczyc? bo moja psina czuje sie dobrze bynajmniej tak wyglada chodzi sam je nie jest markotny tylko te paskudne rany
bardzo prosze o pomoc
-
- Informacje
-