Bardzo błagam o pomoc!!!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość24

16 lipca 2006, 21:48

Dobry wieczór. Panie Jarku bardzo prosze o pomoc wiem ze powinnam isc odrazu do weta prowadzacego leczenie mojego psiaka ale o tej poze w lecznicy nikogo nie ma i bedzie to mozliwe dopiero jutro a nie mam nr.komórkowego żeby sie z lekarzem zkonsultowac :cry: chodzi o mojego psiaka o którym pisalam ze mial operacje kilka dni temu i mial wycieta sledzione. Moj psiak jest prawie drugi dzien w domu idzisiaj bardzo sie zaniepokoiłam podalam mu leki z polecenia weta(Folik, wit.B, Eurobioflox i Hemofer)i podawałam jedzonko surową piers z kurczaka i wątróbke bo tylko to chcial jesc i zaczoł wymiotowac w wymiocinach byly kawalki male miesa co zjadł i ciutenke krwi zas nastepne wymioty byly tak jakby ślina i woda. Nie wiem co sie dzieje tylko wiem ze pytalam jakie moga byc niepokojące objawy i miedzy innymi były to wymioty :cry: druga sprawa co mnie jeszcze bardziej przeraza to w dwuch miejscach na ciele tzn na łopatce i koło żeber ma takie nie wielkie ranki sączy się z nich limfa i drobina krwi i ogólnie jest to czerwone co to moze byc Panie doktorze?Jutro z rana pojade szybko do weta ale nie wiem czy przez noc wytrzymam bo jestem przerazona i cała w nerwach. Błagam Pana o szybką odpowiedź
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 lipca 2006, 22:15

nie mam zielonego pojęcia co to jest na skórze, obowiązkowo psa musi zobaczyć lekarz
Gość24

16 lipca 2006, 22:18

Panie Jarku a te wymioty??? to normalne po operacji?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 lipca 2006, 22:22

pierwsze 2-3 doby mogą występować potem po usunięciu śledziony raczej nie.
Gość24

23 lipca 2006, 19:10

Byłam dzisiaj u innego weta ale tez nie jestem zadowolona z jego podejcia do psa.Stwierdzil ze to jest gangrenowate ostre zapalenie skory gdzie powoli i w nie ktorych miejscach robi sie martwica skory :cry:
podał mu penicyline w zastrzyku i jakas szczepionke przeciw gronkowcom i popsikal na rane jakims czerwonym antybiotykiem w spreju nie wiem co mam robic :cry: :cry: do ktorego weta mam chodzic ktory ma racje....? :cry: jutro jeszcze sprobuje isc do innego weta 3 z kolei i mam nadzieje ze bede miala juz wyrazniejszy obraz sytuacji. Panie Jarku chcialam sie zapytac Pana o zdanie i czy nawet jak by to byla gangrena da sie to wyleczyc? bo moja psina czuje sie dobrze bynajmniej tak wyglada chodzi sam je nie jest markotny tylko te paskudne rany :cry:
bardzo prosze o pomoc
Gość24

23 lipca 2006, 19:15

Przepraszam napisalam nie do tego tematu :oops:
ODPOWIEDZ
  • Informacje