Też przerabiam problem wątrobowy i czuje się równie bezradna.
Nie wiem, czy to Ci pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi.
Szukałam w necie namiarów na jakiegoś hepatologa.
Znalazłam tylko jednego, a właściwie jedną Panią doktor o tej specjalności.
Usiłuję się skontaktować, może też spróbuj.
na PW proszę
Zerknij jeszcze tu:
http://docs6.chomikuj.pl/541978690,PL,0 ... u-psow.pdf
Bardzo złe wyniki prób wątrobowych u 9cio miesięcznego psa.
Dziękuję pięknie za tak cenną informację. A co jest Twojemu pieskowi, jak wykryliście chorobę, jaki jest przebieg, leczenie i diagnoza? U nas stwierdzono stłuszczenie wątroby, bo nie ma żadnych objawów i to najbardziej pasuje po badaniach. Ale martwie sie czy to jest to i czy leczenie pomoże. Spróbuję się również skontaktować.
O moim piesku jest ten temat:marta91 pisze:... A co jest Twojemu pieskowi, jak wykryliście chorobę, jaki jest przebieg, leczenie i diagnoza?..
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=15877
Mam mega problem. :/
Chanel dostaje kroplówki glukoze 5% i w tym są jakies witaminy i jeszcze leki na wątrobę. Wszystko podskórnie robię dwa wkłucia i dwie takie banki w okolicach grzbietu z tyłu. Tak mi pokazał lekarz.
Wczoraj wieczorem zrobiłam jej kroplówkę z boku ciała z tyłu. Dzisiaj zauważyłam że wisi jej z boku skóra i dwa sutki, mam wrażenie ze kroplówka tam spłynęła jakby i zrobił się taki wiszący worek.
Załączam foto, czerwone kółko to mniej więcej miejsce wkłucia, strzałka pokazuje kierunek w którym wbiłam igłę (pies był do mnie tyłem na kolanach i tak mi było wygodnie), pomaranczowe kółko to miejsce gdzie wisi skóra i trzęsie sie jak galaretka i tak samo jest na połowie brzuszka (sutki dwa ostatnie).
Czy to coś niepokojącego? Czy to sie wchłonie czy coś zrobiłam źle?
Chanel dostaje kroplówki glukoze 5% i w tym są jakies witaminy i jeszcze leki na wątrobę. Wszystko podskórnie robię dwa wkłucia i dwie takie banki w okolicach grzbietu z tyłu. Tak mi pokazał lekarz.
Wczoraj wieczorem zrobiłam jej kroplówkę z boku ciała z tyłu. Dzisiaj zauważyłam że wisi jej z boku skóra i dwa sutki, mam wrażenie ze kroplówka tam spłynęła jakby i zrobił się taki wiszący worek.
Załączam foto, czerwone kółko to mniej więcej miejsce wkłucia, strzałka pokazuje kierunek w którym wbiłam igłę (pies był do mnie tyłem na kolanach i tak mi było wygodnie), pomaranczowe kółko to miejsce gdzie wisi skóra i trzęsie sie jak galaretka i tak samo jest na połowie brzuszka (sutki dwa ostatnie).
Czy to coś niepokojącego? Czy to sie wchłonie czy coś zrobiłam źle?
Nie matrw się ,moja też jak miała podskórne wlewy to 2 razy tak "skapało "pod skórę brzuszka ,wszystko się wchłonie .
Witam. Chciałam zakończyć wątek.
Moja sunia miała STŁUSZCZENIE WĄTROBY. Tyle szukania, badań, nerwów stresu a to stłuszczenie tylko, i w sumie aż
Prawdopodobnie dostała stłuszczenie po karmie Orijen, przeszła na hepatica i ścisłą diete i Alat wrócił powolutku do normy, na ostatnim wyniku miała niedużo podwyższony, 82. Dostawała leki hepato i kroplówki i na szczęście jest ok
Teraz nie upieram się przy niby dobrych karmach. Obie jedzą Royala dla yorków i wole mieć spokój... Po prostu do Royala dosypuje im Acany dla wzbogacenia.
Moja sunia miała STŁUSZCZENIE WĄTROBY. Tyle szukania, badań, nerwów stresu a to stłuszczenie tylko, i w sumie aż
Prawdopodobnie dostała stłuszczenie po karmie Orijen, przeszła na hepatica i ścisłą diete i Alat wrócił powolutku do normy, na ostatnim wyniku miała niedużo podwyższony, 82. Dostawała leki hepato i kroplówki i na szczęście jest ok
Teraz nie upieram się przy niby dobrych karmach. Obie jedzą Royala dla yorków i wole mieć spokój... Po prostu do Royala dosypuje im Acany dla wzbogacenia.
Cieszę się, że psica zdrowa ! Jak mawiała moja babcia , lepsze jest wrogiem dobrego już nic nie kombinuj z karmą.Marta 91 pisze:Witam. Chciałam zakończyć wątek.
-
- Informacje
-