Witam,
A więc od początku. Max (rottweiler) ma 4 lata, wzielismy go 1,5 roku temu. U poprzednich właścicieli jadł jakieś badziewia z hipermarketu Według wpisów w książeczce zdrowia nigdy nie chorował. U nas początkowo jadł eukanubę, wszystko było dobrze, jadł dużo przysmaków (uszy, kości itp) i nie było żadnych problemów. Od jakiegoś czasu zdażało mu się mieć biegunkę lub zaparcia. Zmieniłam więc karmę na royala sensible (na wrażliwy przewód pokarmowy). Dodam że każdą suchą je z mięsem bo samej nie ruszy (serca z kurcząt, łapki kurze najczęsciej). Po tym royalu dopiero się zaczęło. Zaczął mieć biegunkę i zaparcia cały czas, zdażało mu się wymiotować. Pojechaliśmy do polecanego przez wielu weta (Benkowski & Hajdo, Gdynia). Zrobiliśmyi badania krwi, morfologie i biochemie. Wyniki miał bardzo dobre...Przepisali mu więc metronidazol 2x dziennie, debridad 3x dziennie i ranigast 2x dziennie po pol tabletki, do tego dawać tylko i wyłącznie royala intestinal, ew. ryż z kurczakiem i marchewką. Po tej kuracji dopiero po 3 dniach się załatwił. Kupa nie była idealna ale nie było biegunki, następnego dnia znów to samo. Przepraszam za wyrażenie, ale dosłownie "jak z kranu" na każdym spacerze Może macie jakieś rady co to może być, bo szczerze mówiąc tamci weci jakoś zbyt nie mają pojęcia co może mu dolegać. Nie wiem czy iść do kogoś innego, może kogoś polecacie w Gdańsku? I jakie badania jeszcze powinnam wykonać?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc...
Biegunka, proszę o radę...
-
No to ja zaczne doradzać , choć Wetem nie jestem
Na Twoim miejscu dała bym pieska kupę na posiew , jeśli ma bakterie to wszystko wyjdzie .
Dodatkowo , podawaj psu 3 razy dziennie po 1 ampułce lacidofil .
Moja sunia jest właśnie na Royalu intestinal z powodu biegunek , i one mineły .
Unas powodem biegunek było złe karmienie , czyli dawanie psu mięsa .
Na początku nie chciała jeść samej suchej , ale głodny pies wkoncu wszystko zje .
Basia
Na Twoim miejscu dała bym pieska kupę na posiew , jeśli ma bakterie to wszystko wyjdzie .
Dodatkowo , podawaj psu 3 razy dziennie po 1 ampułce lacidofil .
Moja sunia jest właśnie na Royalu intestinal z powodu biegunek , i one mineły .
Unas powodem biegunek było złe karmienie , czyli dawanie psu mięsa .
Na początku nie chciała jeść samej suchej , ale głodny pies wkoncu wszystko zje .
Basia
Pytasz o lekarza w Gdańsku....Ja z moim Rodesianem chodzę do dr xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx jestem bardzo zadowolona, naszego psa ten wspaniały lekarz uchronił od niechybnej śmierci. Mam do niego 100% zaufania i gorąco go polecam, na pewno pomoże. Jeśli chcesz więcej informacji podaję swój telefon xxxxxxxxxxxxxxxxx. Chociaż przyznam, że o xxxxxxxxxxxxxx też słyszałam bardzo dobre opinie "psiarzy".
Bogusia
PS. może to rotawirus? Nasz pies to miał i załatwiał się strugami wody, ale ja od razu wiedziałam co to jest, bo na to chorowaliśmy wszyscy, potrzebne były kroplówki, leki odpowiednie, ale dalismy radę. Pozdrawiam
Bogusia
PS. może to rotawirus? Nasz pies to miał i załatwiał się strugami wody, ale ja od razu wiedziałam co to jest, bo na to chorowaliśmy wszyscy, potrzebne były kroplówki, leki odpowiednie, ale dalismy radę. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2008, 14:29 przez ajbibi, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie możesz zawieźć tego kału na badanie jutro, ja zlecałam takie badania w Szpitalu Dziecięcym na Polanki (laboratorium biochemii) Przyjmują i ceny mają niewygórowane. Czynne chyba jest całą dobę, jak to w szpitalu, ale najpierw zadzwoń dla pewności. W Nova Medical, czy gdzieś tam, są spore ceny. Pozdrawiam. I życzę zdrowia. Bogusia
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2008, 14:27 przez ajbibi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie mów im tylko że to kał psa
Basia
Basia
-
- Informacje
-