biegunka
Nie można odpowiedzieć jednym zdaniem na zadane przez Ciebie pytanie.
W jakim wieku jest pies, jakiej rasy, co dostaje do jedzenia. Jak często występuje biegunka - o ile to jest biegunka, luźny kał to zupełnie co innego. Czy psiak miał badany kał w kierunku pasożytów, a może jest odrobaczany regularnie.
Utrzymuje wagę, może chudnie. Jak wygląda owa kupa ,kolor, konsystencja czy zawiera krew, śluz to wszystko to ważne informacje.
Pies miał wykonane badania krwi, morfologia z rozmazem i biochemia na początek
To może być alergia, nietolerancja pokarmowa, zarobaczenie, kiepskie funkcjonowanie trzustki, problemy z wątrobą. Po kolei należy zdiagnozować, dobrać odpowiednią dietę, leczenie o ile będzie potrzebne, mogą to być tylko błędy żywieniowe.
Przydałoby się więcej danych z życia i funkcjonowania psa.
W jakim wieku jest pies, jakiej rasy, co dostaje do jedzenia. Jak często występuje biegunka - o ile to jest biegunka, luźny kał to zupełnie co innego. Czy psiak miał badany kał w kierunku pasożytów, a może jest odrobaczany regularnie.
Utrzymuje wagę, może chudnie. Jak wygląda owa kupa ,kolor, konsystencja czy zawiera krew, śluz to wszystko to ważne informacje.
Pies miał wykonane badania krwi, morfologia z rozmazem i biochemia na początek
To może być alergia, nietolerancja pokarmowa, zarobaczenie, kiepskie funkcjonowanie trzustki, problemy z wątrobą. Po kolei należy zdiagnozować, dobrać odpowiednią dietę, leczenie o ile będzie potrzebne, mogą to być tylko błędy żywieniowe.
Przydałoby się więcej danych z życia i funkcjonowania psa.
10 letni owczarek niemiecki, do jedzonka dostaje ryż z warzywami i mięsem + do tego od czasu do czasu karma.Tabletki na odrobaczenie dostal 3tyg temu. Pies jest cały czas na diecie z tego względu, że nie dawno musiał przejść operację amputacji tylnej łapy, dieta wskazana bo miał nadwagę. Półtora tyg temu raptem zmiana temperatury spowodowała( z ciepłego na zimne), że pies przestał chodzić dostawał rano i wieczorem tramal 50mg. W zeszły czwartek odstawiłam mu go bo zrobiło się ciepło i zaczął już normalnie funkcjonować, przy czym nie załatwiał się jak powinien bo wszędzie na podwórku była wodnista kupa. Byłam już u weterynarza dostałam dla niego tabl ziołowe na 5 dni i widać poprawę. Zobaczymy co będzie dalej
lila201
rewolucje mogło spowodować podawanie tramalu to silny lek, do niego zawsze podaje się lek osłaniający żołądek.
W tym wieku u On-ka rasa predysponowana mogą się pojawić niedomagania trzustki, jak sytuacja się powtórzy trzeba wykonać badania trzustki. Jakie ziołowe leki pies dostaje z ciekawości pytam.
Dieta dobra tylko nie za dużo ryżu bo tuczy a piesio na trzech łapkach powinien trzymać wagę.
rewolucje mogło spowodować podawanie tramalu to silny lek, do niego zawsze podaje się lek osłaniający żołądek.
W tym wieku u On-ka rasa predysponowana mogą się pojawić niedomagania trzustki, jak sytuacja się powtórzy trzeba wykonać badania trzustki. Jakie ziołowe leki pies dostaje z ciekawości pytam.
Dieta dobra tylko nie za dużo ryżu bo tuczy a piesio na trzech łapkach powinien trzymać wagę.
można w takich wypadkach dawać różne środki homeopatyczne ale.... każde leczenie przeciwbólowe, przeciwreumatoidalne niesie ze sobą ryzyko biegunek. Należałoby spróbować dojść ich przyczyny. Dlaczego miał amputowaną łapę?
Witam, przepraszam że po takim czasie odpowiadam.. ale sporo się ostatnio wydarzyło pies miał w kwietniu w tamtym roku operację z powodu wykrycia raka kości. Cały rok był jeszcze z nami a w maju tego roku jego stan znacznie zaczął się pogarszać. Przerzuty na przednie łapy a dodatkowo problemy z sercem, więc cały czas na tabletkach na serce i na przeciwbólowych. Choroba postępowała bardzo szybko zaczął wymiotować, miał paraliż na tylną łapę i krwawił z prącia. Praktycznie cały czas leżał...wodę miał podawaną w strzykawce. Ciężko mi było samej podjąć decyzję o uśpieniu, więc gdy tylko rodzice przyjechali to pożegnali się z nim. A następnego dnia rano przyjechał weterynarz. Bardzo mi go brakuję.