Witam wszystkich,
mam mały problem z moim psiaczkiem - ok 4 tyg. na na nosie pojawiła się mała gulka i nie wiemy co to jest. Urosła ale na razie nie rośnie dalej. Póki co próbowaliśmy to wymrażać ale wet. zasugerował żeby wyciąć i oddać próbkę do badania. Z racji umiejscowienia trochę się waham bo trzeba to wyciąć z zapasem i boję się o jego nos. Czy spotkaliście się z czymś takim i czym można to leczyć?
http://imageshack.com/a/img537/4663/jQI8IB.jpg
Brodawczak? - czym leczyć
najczęściej są to zmiany histiocytarne rzadziej innego tła. Lubią czasami same zanikać , czasami rosną jeszcze większe. Można spróbować smarować np. oxycortem , ale jeśli zaobserwujesz przyrost to raczej usunąłbym , bo lubi to urosnąć do wielkości ziarna dużego grochu.
Witam.
.Muj 2letni piesek na prącia ma narosl jest to juz potwierdzone badaniem histopatologicznym.Diagnoza to (włukniako-)brodawczak.
Charakter łagodny .
Rokowanie Dobre przy całkowitej resekcji.
Moj wet.prowadzacy zaleca sterylizacje i co dalej ?
Czy jest mozliwe jakies leczenie?
Dodam ze sterylizacja to ostatnie co chce zrobic mojemu pieskowi.
Pytanie czy jest mozliwe by pieska wyleczyc?
.Muj 2letni piesek na prącia ma narosl jest to juz potwierdzone badaniem histopatologicznym.Diagnoza to (włukniako-)brodawczak.
Charakter łagodny .
Rokowanie Dobre przy całkowitej resekcji.
Moj wet.prowadzacy zaleca sterylizacje i co dalej ?
Czy jest mozliwe jakies leczenie?
Dodam ze sterylizacja to ostatnie co chce zrobic mojemu pieskowi.
Pytanie czy jest mozliwe by pieska wyleczyc?
masz wszystko napisane w wyniku , który wpisałeś. zastosuj się do zaleceń czyli usuń zmianę o kastracji sam zadecyduj.
-
- Informacje
-