Jakie są ceny szczepionek dla pieska rasy York na następujące choroby:
*żółtaczka
*nosówka
*parwowiroza
*leptospiroza
*coronawiroza
*wścieklizna
??
Ceny szczepionek?
- sylwusiek2907
- Kontakt:
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Mnie chodzi o takie przybliżone ceny.
-
Cena dla yorka jest ta sama cena co ta dla innych psow.
wscieklizna to okolo 10 zl, reszte robi sie w jednym zastrzyku i koszt to tez okolo 20zl.
sa to ceny w warszawie
wscieklizna to okolo 10 zl, reszte robi sie w jednym zastrzyku i koszt to tez okolo 20zl.
sa to ceny w warszawie
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Czy dokładnie jak?? Miesza się je czy coś podobnego? Bo czytałam kalendarz szczepień i tak to zrozumiałam, że niektóre szczepienia są powtarzane.
Cytuję kalendarz z jednej ze stron.
CHOROBA
PIERWSZE SZCZEPIENIE
DRUGIE SZCZEPIENIE
KOLEJNE SZCZEPIENIE
KOLEJNE DOSZCZEPIANIE
Nosówka
7-8 tydzień życia
11 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
Parwowiroza
7-8 tydzień życia
11 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
Infekcyjne zapalenie wštroby
7-8 tydzień życia
11 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
Leptospiroza
15 tydzień życia
20 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
W�cieklizna
15 tydzień życia
-
12 lub 24 miesišce
Co 12 lub 24 miesišce
Cytuję kalendarz z jednej ze stron.
CHOROBA
PIERWSZE SZCZEPIENIE
DRUGIE SZCZEPIENIE
KOLEJNE SZCZEPIENIE
KOLEJNE DOSZCZEPIANIE
Nosówka
7-8 tydzień życia
11 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
Parwowiroza
7-8 tydzień życia
11 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
Infekcyjne zapalenie wštroby
7-8 tydzień życia
11 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
Leptospiroza
15 tydzień życia
20 tydzień życia
12 miesięcy
co 12 miesięcy
W�cieklizna
15 tydzień życia
-
12 lub 24 miesišce
Co 12 lub 24 miesišce
- sylwusiek2907
- Kontakt:
A poza tym dziękuję isabelle za informację>
-
kochana czasami wystarczy wpisać w google i masz wszelkie informacje, zadajesz masę pytań na które w necie są już gotowe odpowiedzi, znajdź forum o yorkach i wszystko będzie jasne, tam są miłośnicy i znawcy danej rasy,
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Dobrze Edyto
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Poza tym czasami jak szukałam w googlach rzeczy i natrafiałam na takie niusy, ze się wystraszyłam,jak niektórzy ludzie mogą być 'inteligentni'.
-
inetrnet ma to do siebie, że każdy może pisać co mu ślina na język przyniesie, od dnia gdy pojawiła się w moim domu goldenka jestem na forum goldenim i gdyby nie pomoc osób które mają również goldeny nie raz byłabym w kropce, fajnie jest pogadać z ludźmi którzy mają takie same problemy odnośnie danej rasy np. goldeny to wrażliwe żełądki, dysplazja, niedoczynność tarczycy (oczywiście inne rasy również), yorki to tendencja do kamienia nazębnego, niewypadania mleczaków , pielęgnacja sierściuch itp. tak więc widzisz nawięcej wiadomości mamy od osób które mają daną rasę i zajmują się nią hobbystycznie i z miłościsylwusiek2907 pisze:Poza tym czasami jak szukałam w googlach rzeczy i natrafiałam na takie niusy, ze się wystraszyłam,jak niektórzy ludzie mogą być 'inteligentni'.
Szczeniaka powinnaś odebrać 2 x zaszczepionego - najlepiej jak malucha weźmiesz w wieku około 9 tyg po 2 dawce i po kwarantannie. Taki maluch lepiej znosi zmiany i szybciej z nim rozpoczniesz naukę czystości bez wyeliminowania fazy socjalizacji (szczeniaki zabrane za wcześnie niestety są pozbawiane kontaktu z osobnikami gatunku co ma ujemny wpływ na rozwój psychiki i kontaktów społecznych młodego psa, pozostawione w dobrej hodowli z pełną socjalizacją uczą się zachowań i relacji między sobą i matką).
Ceny szczepień zależą od weterynarza i oscylują około 50 zł i są to szczepionki złożone (wieloskładnikowe).
Natomiast nie radzę w przypadku yorka szczepić wcześniej niż około 6 msc na wściekliznę, występują sporadycznie (ale niestety zdarzają się w tej rasie ) wstrząsy poszczepienne po podaniu tego szczepienia, dlatego hodowcy nie zalecają szczepienia zbyt wcześnie jeszcze w fazie rozwoju.
Ceny szczepień zależą od weterynarza i oscylują około 50 zł i są to szczepionki złożone (wieloskładnikowe).
Natomiast nie radzę w przypadku yorka szczepić wcześniej niż około 6 msc na wściekliznę, występują sporadycznie (ale niestety zdarzają się w tej rasie ) wstrząsy poszczepienne po podaniu tego szczepienia, dlatego hodowcy nie zalecają szczepienia zbyt wcześnie jeszcze w fazie rozwoju.
- sylwusiek2907
- Kontakt:
Dzięki Edyto i Tobie pianistko za rady. A teraz idę poszukać jakiegoś forum o yorkach.
-
oprocz 2ch szczepien (szczepionka zlozona przeciwko paru chorobom) maluch powinien byc 2 razy odrobaczony.
gdy szczeniaka odbierzesz to daj mu kilka dni na oswojenie oraz sobie na poobserwowanie psiaka i do weta marsz. tam sie najlepiej wszystkiego dowiesz.
szczepienie przeciwko wsciekliznie tak jak napisala Pianistka dopiero jak psiak skonczy pol roku
nie ma glupich pytan, lepiej sie pytac zawczasu i zebrac info zanim psiak pojawi sie w domu niz potem bladzic jak dziecko we mgle.
odnosnie pielegnacji i postepowania z konkretna rasa dziewczyny maja racje. najlepiej wejsc na jakies yorcze forum ale nie nalezy zapominac ze informacje tam zawrte tez nalezy rozsadnie odsiewac
gdy szczeniaka odbierzesz to daj mu kilka dni na oswojenie oraz sobie na poobserwowanie psiaka i do weta marsz. tam sie najlepiej wszystkiego dowiesz.
szczepienie przeciwko wsciekliznie tak jak napisala Pianistka dopiero jak psiak skonczy pol roku
nie ma glupich pytan, lepiej sie pytac zawczasu i zebrac info zanim psiak pojawi sie w domu niz potem bladzic jak dziecko we mgle.
odnosnie pielegnacji i postepowania z konkretna rasa dziewczyny maja racje. najlepiej wejsc na jakies yorcze forum ale nie nalezy zapominac ze informacje tam zawrte tez nalezy rozsadnie odsiewac
- sylwusiek2907
- Kontakt:
czyli jak to rozumiem szczenię odrobaczone, zaszczepione wziąć do domu i poobserwować je i dopiero potem wet??
O wściekliźnie już czytałam.
Teraz buszuje na dogomanii ale nic znaleźć ciekawszego nie mogę.
O wściekliźnie już czytałam.
Teraz buszuje na dogomanii ale nic znaleźć ciekawszego nie mogę.
-
- Informacje
-