Witam
pozwoliłam gdyz juz kolejna noc mamy nieprzespana i niewiemy co robic..od wczoraj kot ma załozony cewnik...otwieramy zaworek co 2 godziny..ale jak juz otworzymy to pare kropelek tylko wylatuje..czy to normalne..jak długo ma byc otwartu ten zaworek???...Niby w kartotece kotek ma wpisany 1tydzień cewnika ale marne to sikanie jest...dzis zaczal pic troszke wody i podjadac karme Royal Urinary..choc nadal jest marniutki..aha przedwszyciem cewnika dostał mnostwo zastrzyków...
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz
cewnik u kota
ja zalecem otwieranie 4-6 x na dobę , chyba , że zwierze dostaje diuretyczne leki. To wtedy częciej. Cewnik powinien w drogach moczowych pozostawać jak najkrócej . Należy raczej nie przekraczać 48 godzin
Witam Panie dr,
mojemu kotu założono cewnik, ma go niby mieć aż 10 dni- problem w tym, że nie ma zaworku tylko jest cały czas otwarty i z kota cały czas leci!
musiałam kota zamknąć w łazience, gdzie ma kuwete, wode, jedzenie, legowisko. Nie wiem co robić! czy powinien mieć cewnik tak długo?? czy potem będzie znów normalnie oddawać mocz- poza cewnikowaniem dostaje zastrzyki i specjalną karmę royala
kot ma 4 lata i już 3 raz ma problem z układem moczowym- kamienie
dziękuję z góry za pomoc
mojemu kotu założono cewnik, ma go niby mieć aż 10 dni- problem w tym, że nie ma zaworku tylko jest cały czas otwarty i z kota cały czas leci!
musiałam kota zamknąć w łazience, gdzie ma kuwete, wode, jedzenie, legowisko. Nie wiem co robić! czy powinien mieć cewnik tak długo?? czy potem będzie znów normalnie oddawać mocz- poza cewnikowaniem dostaje zastrzyki i specjalną karmę royala
kot ma 4 lata i już 3 raz ma problem z układem moczowym- kamienie
dziękuję z góry za pomoc
ja tylko mogę napisać co ja zalecam - cewnik nie dłużej niż 48 godzin, zaworek może być nie musi a zaworek to korek od vwnflona. W fazie początkowej lepiej bez zaworka.
-
- Informacje
-