Choroba skórna do identyfikacji
-
- Posty:3463
- Rejestracja:28 stycznia 2011, 23:19
zalej dobrze zmieszane jedzenie (kurczak czy inne w małych kawałkach) rosołem powstałym po gotowaniu mięcha. Zbieraj z góry z odrobiną wytopionego tłuszczu i szpiku. Odstaw chwilę, niech ryż tym nasiąknie. Wtedy pies powinien smacznie zjeść. Ograniczanie ilości kurczaka nie ma sensu, albo całkowicie zmieniacie albo dawajcie tyle co przedtem. Moim zdaniem to nie kurczak spowodował alergię, skoro nie występowała wcześniej. Najpierw wykluczcie, że za zmianami skórnymi nie stoją jakieś pasożyty, może to świerzb albo nużeniec. Jeżeli zeskrobina będzie czysta to jest pewnie tak jak dr napisał, zwłaszcza że remont był. Wtedy wyprać psa, jego legowisko i najlepiej dywany - aby pozbyć się alergenu.
lokalizacja zmian pasuje do alergi kontaktowej może jakiś pasożyt.