Dzień dobry,
Mam chorego Amstafa i nie wiem co mu jest mimo że byłam u weterynarza. Od 4 dni nie je tylko wymiotuje i ma biegunkę z krwią ( w zasadzie woda z krwią). Dostał wczoraj kroplówkę z elektrolitami bo był odwodniony i jakieś zastrzyki z witaminami. Mimo tego dalej wymiotuje. Weterynarz nic konkretnego nie powiedział tylko kazał przyjść dzisiaj na drugą kroplówkę. Podejrzewa ropomacicze ale moja suka nie ma wydzieliny z pochwy....zastanawiam się czy wet po prostu nie chce mnie naciągnąć na koszty. Boję się że moja 11 letnia suka pójdzie do uśpienia :/
Chory Amstaf
moje psisko kilka dni temu, przechodziło coś podobnego (choć w kale nie było krwi) dopiero drugi weterynarz poradził sobie z choróbskiem. nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z Krakowa mogę wysłać ci telefon tego lekarza na priv. niestety nie jestem w stanie odczytac z książeczki leków podanych mojemu psu (poza glukozą i no-spą)
wysłałam ci na priv jedyne rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy w tym momencie
niestety z tak ogólnego opisu niewiele można wywnioskować. Zapytaj lekarza co dolega psu. Zawsze trzeba ustalić przyczynę choroby.
Wczoraj mój pies został uśpiony.... Strasznie mi ciężko, ale jego szanse na wyzrowienie były bardzo nikłe....Nawet wody nie mógł pić bo wymiotował wodą...Nie pomagały kroplówki, antybiotyki ani sterydy które dostał w sobote. Już nie mógł chodzić z braku sił, schudł chyba z 5 kg w ostatnim tygodniu. Weterynarz podejrzewał nowotwór. Eh....