CHORY SZCZENIAK-bardzo prosze o pilną rade

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ANNAZ

10 kwietnia 2007, 09:23

Mam problem mój 6 miesięczny psiuniek sie chyba przeziebił cały czas miał katarek więc dawałam mu rutinoscorbin i echinacee ale teraz zaczał jeszcze kasłac tak jak by sie zakrztusił takI barrdzo suchy kaszel i wciąga nosem tak dziwnie jakby giluny boje sie że to cos poważnego siedze w pracy i nie wiem czy do niego nie jechać wiem że sa bakterie które powalaja szczeniaka w kilka godzin
Marshia

10 kwietnia 2007, 10:21

Ja tylko z własnego doświadczenia, bo najlepiej będzie jak p. Jarek odpowie. Moja suczka miała mniej więcej w tym samym wieku (pół roku) najpierw katar. Byłam z nią u weterynarza, kazał podawać rutinoscorbin i obserwować. Ale po jakimś czasie (katar troche minął) Molly przestała jeść i okazało się, że ma wysoką gorączkę i zapalenie oskrzeli, jakieś podstępne, bo w ogóle nie kaszlała. Zła byłam na siebie, że ten katar zbagatelizowałam. Trzymam kciuki za psiaka i pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

13 kwietnia 2007, 23:06

zawsze można przy małym katarku zastosować 1 góra 2 dniowe leczenie zachowawcze . Ale jeśli nie daje poprawy to pędzimy do lekarza.
annazoo

18 kwietnia 2007, 13:34

gucio juz lepiej dostał antybiotyk mam tylko problem casły czas z nuzeńcem co chwila mu sie to choróbsko nawraca ale lecze go doustnymi zastrzykami mam nadzieje ze to pomoże
ODPOWIEDZ
  • Informacje