Co może dolegać psu? 24.03- Prawdopodobna dyskopatia
rozumiem Cię bardzo dobrze . I wcale nie neguję , jednak nie porównuj masaży czy innych działaloności manualnych z operacją, gdzie koszty sa dużo wyższe a przy profesjonalnym wyposażeniu lecznicy do takich zabiegów drakońsko wysokie. Ja robie i tą metodą i tą metodą więc wiem o czym piszesz . NIemniej dalej twierdzę , że to totolotek.
Witam . Skoro koszty są drakńsko wysokie ( a musi je ponieść czywiście właściciel ) , to dla czego nie stosuje się najpierw jak to pan nazwał " masaży " A dopiero jeżeli one nie poskutkuja operacji
Trzeba pamiętać że- po zabiegu chirurgicznym Pan doktor Sekula już nie pomorze psu . - natomiast po nieudanych zabiegach jego można poddać pieska operacji , odwrotnie już nie ............
Trzeba pamiętać że- po zabiegu chirurgicznym Pan doktor Sekula już nie pomorze psu . - natomiast po nieudanych zabiegach jego można poddać pieska operacji , odwrotnie już nie ............
zmartwie Cię . Jeśli jest ciężka dyskopatia to zbieg MUSI podkreślam MUSI zostać przeprowadzony w ciągu 48 godzin. Potem nie da już nic. Tak więc po nieudanych zbiegach dr. Sekuły czy innego lekarza nie uzyskasz już NIC wykonując zabieg. I to jest ten totolotek nie wiesz jakiego stopnia jest uraz samego rdzenia czy jego opon musisz zadecydować o jednej metodzie. Ale przy zrobiemu MRI i leczeniu lub zabiegu ( o czym decyduje MRI) powrót do zdrowia jest 100 %. Ty obstawiłeś jedną metodę ( może nawet nieświadomie) , ale akurat zrobiłeś dobrze. Niemniej jednak w jaką zagrałeś ruletkę wie tylko specjalista, który wie do czego tam doszło.
Niechaj będzie i ruletka Ani razu nie żałowałem podjętej decyzji , szkoda tylko że zdecydowałem się na wizytę u dr.Sekuli dopiero po tygodniu zabiegów "pana kolegów " , po których piesek był wykończony i cały obolały , że przez pierwszy tydzień doktor nie mógł go dotknąć .
Mówi pan że : jak ciężka dyskopatia to zabieg musi być wykonany w ciągu 2 dni , więc skoro proponowano mi go po 6 dniach od zdiagnozowania - to nie była taka ciężka
Ja odnoszę wrażenie że większość chirurgów woli namówić klienta na operację bez względu na dobro psa ( wszak można sporo zarobić na operacji - a i gwarancji nie trzeba dawać ) , przykro mi ale nie jest to tylko moja opinia .
Nasuwa mi się pytanie , może z innej beczki , ale co mi tam : jeżeli zachorowałby pan na anginę , i lekarz namawiałby pana na operację usunięcia migdałków - twierdząc że jest to najlepsza metoda i w 100% pan wyzdrowieje skorzystałby pan czy szukał innej alternatywy
Mówi pan że : jak ciężka dyskopatia to zabieg musi być wykonany w ciągu 2 dni , więc skoro proponowano mi go po 6 dniach od zdiagnozowania - to nie była taka ciężka
Ja odnoszę wrażenie że większość chirurgów woli namówić klienta na operację bez względu na dobro psa ( wszak można sporo zarobić na operacji - a i gwarancji nie trzeba dawać ) , przykro mi ale nie jest to tylko moja opinia .
Nasuwa mi się pytanie , może z innej beczki , ale co mi tam : jeżeli zachorowałby pan na anginę , i lekarz namawiałby pana na operację usunięcia migdałków - twierdząc że jest to najlepsza metoda i w 100% pan wyzdrowieje skorzystałby pan czy szukał innej alternatywy
Pytanie do panów moderatorów : dlaczego ocenzurowano mój pierwszy post i zaixowano namiary na dr.Sekulę ???
Oto namiary na pana doktora : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A to mój nr: 695438777 jak by ktoś chciał się dowiedzieć więcej.
Nie ładnie STOP ACTA
Oto namiary na pana doktora : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A to mój nr: 695438777 jak by ktoś chciał się dowiedzieć więcej.
Nie ładnie STOP ACTA
a dlatego , że nie dopuszczamy żadnych reklam i antyreklam w dziale psy, koty i inne zwierzęta jest funcja PW monza tam się dowiedzieć od kogoś wsyzstkiego albo jak Pan zostawi do siebie namiary. Co do anginy i dyskopati proszę takich rzeczy nie porównywać to jak pęknięcie opony w aucie i uszkocenia silnika w aucie wymagającego jego wymiany . Wszystko trzeba dobrze ważyć w takich kwestiach , mieć pełną wizję tego co się robi , przedstawić to wszystko właścicielowi i razem podejmować decyzje. Bo wiążą się one z BARDZO dużym ryzykiem i niejednokrotnie z BARDZO wysokimi kosztami.
Mam psa po dyskopatii szyjnej, mogę wiele powiedzieć na temat leczenia i diagnozowania... To jest jak u ludzi. Nastawianie dysków jest jak loteria. Uda sie lub nie. Nie wiem, moze jak pies jest juz nieoperacyjny to wtedy poddałabym go nastawianiu, w innej sytuacji jest to tylko przesuwanie czasu operacji. Jezeli jest szczelina ten zawsze ma potencjalna drogę wypadnięcia. Ale rozumiem osoby, które szukają tez takiej pomocy. Człowiek potrzebuje tego jak przyjaciel mu choruje.... U nas trzy miesiące lekarze weterynarii diagnozowali mojego psa, i tylko los tak chciał ze nie ma porazenia.... Skończyło sie zabiegiem, i teraz jest ok.
Witam , dalsza dyskusja w tej kwestii nie ma sensu .Pan mnie nie zrozumie , ale ja doskonale rozumiem - że pan żyje między innymi z operowania dyskopatii , więc jest nie jest pan do końca obiektywny
Mam tylko nadzieję że ludzie szukający odpowiedzi na temat psiej dyskopatii i metod jej leczenia będą potrafili mądrze wybrać sposób jej leczenia , bez konieczności usypiania pupili
Mam tylko nadzieję że ludzie szukający odpowiedzi na temat psiej dyskopatii i metod jej leczenia będą potrafili mądrze wybrać sposób jej leczenia , bez konieczności usypiania pupili
Witam , oto dowód na skuteczność zabiegów Dr.xxxxx
prawie rok od zabiegów doktora a pies ma się tak :
http://www.youtube.com/watch?v=eyWOUWGq ... e=youtu.be
prawie rok od zabiegów doktora a pies ma się tak :
http://www.youtube.com/watch?v=eyWOUWGq ... e=youtu.be
Niestety dzisiaj (19.02.15 ) Sonia odeszła w wieku 13 lat .
Choć walkę z dyskopatią wygrała - przegrała niestety z inną chorobą :(
Choć walkę z dyskopatią wygrała - przegrała niestety z inną chorobą :(
-
- Informacje
-