CO psu dolega i jakie rokowania
Pies 12 letni o wadze ok. 10kg , to nie taki znowu "staruszek" , widać , że się poddajesz skoro piszesz o zbliżającym się końcu . Kochający właściciel walczy do końca i nie dopuszcza takich myśli !
Jak wet mówi, że do pół roku to chyba wie lepiej a poza tym nie poddaje się bo leczę go i staram się tak jak mogę
a poza tym nie 10kg tylko 7kgGość pisze:Jak wet mówi, że do pół roku to chyba wie lepiej a poza tym nie poddaje się bo leczę go i staram się tak jak mogę
Przecież pisałeś , że waga ok. 10 kg , teraz mniej, bo schudł przez chorobę .Zasada jest taka , że małe psy żyją dłużej niż psy duże ! A co do szacowania długości życia , to niejeden mądrala - lekarz ludzki czy weterynarz się skompromitował . Nikt nie ma prawa wyrokować o długości życia !A jeśli ktoś sobie zakoduje , to co mu powiedział taki "jasnowidz" , to tak się stanie !Gość pisze:a poza tym nie 10kg tylko 7kgGość pisze:Jak wet mówi, że do pół roku to chyba wie lepiej a poza tym nie poddaje się bo leczę go i staram się tak jak mogę
jak waga była 10 to ok, ale teraz żebra widać, miednice widać, trzęsie się jak galareta. Mam nadzieje, że będzie żyć długo, ale jak lekarz tak mówi to nie tylko u ludzi, ale i u pupili człowiek się załamuję i patrzę na niego jak się męczy to mnie złość bierze. a po drugie dlatego się tu znalazłem i widać, że jednak lekarz jakąś rację ma co do choroby (forum potwierdza)
dobrze byłoby wykonać badanie usg nerek i zobaczyć w jakim są stanie
No piesek ma wzloty i "upadki". Raz jest dobrze, raz źle. Kiedyś na spacerach uciekał, teraz nie i sam jak chce to zawraca do domu. Dziś kolejne wyniki krwi i zobaczymy. Jeść je, często sika i niestety w domu, cały czas się trzęsie.
Panie Jarku, ale potwierdza Pan diagnozę PNN? USG postaram się dziś lub jutro zrobić.
PS. Przy oddawaniu stolca męczy się jakby miał zatwardzenie, ale kupy normalne
Panie Jarku, ale potwierdza Pan diagnozę PNN? USG postaram się dziś lub jutro zrobić.
PS. Przy oddawaniu stolca męczy się jakby miał zatwardzenie, ale kupy normalne
tak prawdopodobnie z tym macie do czynienia u tego psa.
Dziękuje, zobaczymy co krew i usg teraz powieJarek pisze:tak prawdopodobnie z tym macie do czynienia u tego psa.
No super wyniki spadły mocznik 205, kreatynina 4, fosfor 7,7. niestety samopoczucie psa i zachowanie nie wskazują na jakąś poprawę. No i ale okazało się, że ma jeszcze dużą prostatę i jaskrę. Naprawdę strasznie współczuję mojemu druhowi. Nocka ostatnia nie przespana: nie może sie położyć coś go boli śpi na stojąco i przewraca sie. Dostał coś na ból, ale narazie nic się nie zmienia. Serce mi się kraje na jego widok i bezradność.