cukrzya u psa
dziendobry..mam psa,suczkę dalmatynkę 6letnią,suczka moja ma cukrzyce i zacme.Cukrzyce wykryto u niej około 7miesięcy temu.Lekarz weterynarii stwierdził ze cukrzyca jest powodem zbyt duzej ilosci dawania zastrzykow od cieczki.pies jest teraz po sterylizacji i operacji oka.sterylizacja sie udała ale operacja oka nie-pies dalej nie widzi ale to nie jest problemem bo radzi se doskonale dostaje insuline ludzką,zwierzęca jest zbyt droga(miesieczny koszt to 400zL,a ludzkiej 260zł)ale ostatnio tyje duzo i jest gruba,obecnie daje sie dla niej 19 jednostek,dwa razy dziennie a na początku tylko 9jednostek..chciałabym nawiązac kontakt z osobami z podobnym zdarzeniem. bo interesuje mnie jak długo moj pies jeszcze pozyje bo poprostu nie mam jej sumienia uspac bo to jest bardzo trudne,bo mam tego pieska od małego..aha interesuje mnie tez jakies ograniczenia zywieniowe,i czy da sie w jakis sposob zmniejszyc jej otyłosc..Sara bo tak ma na imie moj pies jest bardzo kochanym pieskiem,ale powoli przerasta mnie to juz ale jestem silna,bo widząc jak moj pies biega i czerpie radosc z zycia to mnie 3ma najbardziej
-
- Informacje
-