Cukrzyca u młodej pekinki
Witam. Moim problemem jest cukrzyca u w tej chwili dwuletniej suczki. Problemy z cukrem w badaniach wyszły nam pół roku temu jednak jak lekarze stwierdzają mamy do czynienia z cukrzycą wrodzoną najprawdopodobniej. Problem w tym iż mimo że pies przyjmuje insulinę efektów w badaniach brak wrecz jest coraz wyższy poziom zarówno samej glukozy jak i fruktozaminy (na początku rozpoznania 330 w lipcu 550 w ostatnim we wrześniu 660). Pozostałe badania bez zmian USG i rentgen prawidłowe. Do września podawałam canisulin jednak zmieniono nam na lantus 2 razy dziennie po dwie jednostki (psinka waga 5,2 kg). Dodam że jest to biegający wulkan energii. Po namowach zdecydowałam o sterylizacji w dniu dzisiejszym. Narazie moja mała odpoczywa troszkę poplakuje ale mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Moje pytanie co jeśli po sterylizacji poziom cukru się nie zmieni a reakcji na insulinę nadal nie będzie? Czy ktoś miał taki przypadek lub jest tutaj lekarz weterynarii który pomoże mi w tej sytuacji? Pozdrawiam.
dobrze zrobiłać kastrując taką suczkę. Potem powinnaś wykonać wszelkie możliwe badania krwi Biochemia i morfologia, poziom hormonów tarczycy, dokładne badania w kierunku schorzeń trzustki Tli lub cPL.
-
- Informacje
-