Czemu nie chce jesc???

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

madziulkaaaa

25 sierpnia 2006, 17:03

Witam!! juz kiedys bylam na tym forum niestety pieska nie dało sie odratowac...teraz znow dostalam od brata owczarka podhalańskiego. Bylam z nim u weterynarza i jest wszystko ok...ale piesek nie chce jesc.Cierpi na brak apetytu ..nie chce pic mleka ani sera...i duzo spi szczeniak ma 6 tygodni.Czy ma Pan na to jakas radę?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

25 sierpnia 2006, 17:49

oczywiście zacząć go karmić jak psa. A tak na powaznie podstawa wyżywienia psa jast mięso + dodatki. Jeśli mięsa tez nie chce jesć powinien raczej obejrzeć go lekarz. Dobrze byłoby abyś napisała od kiedy on jest w domu.
madzia5555555

25 sierpnia 2006, 18:32

pieska mam od srody tego tygodnia.... mieso je no ale mleka nie chce pic a wydaje mi sie ze to tez podstawa u takiego szczeniaka... a jakie mieso Pan poleca??
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

25 sierpnia 2006, 19:10

mleko krowie raczej nie musisz poczytać trochę naszych archiwów żywieniowych, bo widzę , że masz spore braki, ale ja też się na wszystkim nie znam i dlatego radzę się innych co Ty też czynisz. Mięso każde z ograniczeniem wieprzowiny. Do tego ryż, kasza, makaron , warzywa i komplet witamin. To szczenie znajduje się w okresie tzw. stresu adaptacyjnego stąd mągą wynikać te protesty żywieniowe. Ten stres ustępuje po ok. 1 tyg.
madziullenka

25 sierpnia 2006, 19:31

ok sprobuje baedzo dziekuje
ODPOWIEDZ
  • Informacje